Българските моряци, останали на кораба Царевна, имат избор да напуснат

...
Българските моряци, останали на кораба Царевна, имат избор да напуснат
Коментари Харесай

Кирил Петков: Хората на пристанището в Мариупол носят храна на моряците, останали на „Царевна“

Българските моряци, останали на кораба " Царевна ", имат избор да изоставен кораба, т е не са заложници, дори сега им се носи храна от хората на пристанището . Това съобщи министър председателят Кирил Петков на въпрос по време на парламентарния надзор.

" Във всеки един миг, когато те решат, могат да бъдат евакуирани, само че избират да стоят, тъй като, в случай че капитанът напусне кораба, всеки може да го превземе . В момента това е техен избор, нямат заплаха за живота, нямат заплаха да бъдат без храна и вода и ние следим обстановката деликатно ", добави министър-председателят. Той изясни, че останалите хора от екипажа стоят и чакат да видят дали и по кое време самият транспортен съд ще може да бъде придвижен от пристанището в Мариупол към България .

С другия транспортен съд в Черноморск също сме в непрекъсната връзка и аз доста се надявам скоро целият транспортен съд да може да бъде освободен от пристанището, само че там, както знаете, има интервенция за унищожаване на мини, сподели Петков. По думите му няма заплаха нито за живота на хората в този миг, нито са застрашени от дефицит на доставки .

Миналия месец 14 български жители и един жител на Украйна , ученик на българското военноморско учебно заведение, бяха евакуирани от пристанището на Мариупол и по-късно се прибраха в България.

Петима моряци останаха на борда на кораба " Царевна " по лично предпочитание - трима български и двама украински жители, в това число капитанът на кораба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР