Българските младежи са сред най-неквалифицираните в Организацията за икономическо сътрудничество

...
Българските младежи са сред най-неквалифицираните в Организацията за икономическо сътрудничество
Коментари Харесай

Българските младежи - сред най-неквалифицираните в ОИСР

Българските младежи са измежду най-неквалифицираните в Организацията за икономическо съдействие и развитите - по индикатора " какъв брой квалифицирани са младежите " сме в последните 20% от 14 страни със сходни обществени и стопански характерности или в непосредствена географска непосредственост. Това демонстрира изследване на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, основано на данни от програмата за интернационално оценяване на учениците РISA. На дъното дружно с нас са още Румъния и Словакия, написа " Сега ".

Изследването обгръща 17 въпроса, свързани с уменията, като по 12 от тях сме в последните 20% от 14-те страни. От всички 14 страни България е единствената, която се показва толкоз зле по толкоз доста индикатори. При останалите страни се виждат по 4-5 слаби места, като единствено Румъния е в последните 20% по 11 индикатора.

Освен по умения, страната ни е на дъното още по развиване на уменията на младежите по приобщаващ метод (заедно с Румъния), по брой младежи, завършващи висше обучение (заедно с Чехия, Германия, Унгария и Румъния), по степен на приобщаване на висшето ни образоване (заедно с Естония, Германия, Полша, Словакия и Швеция ), по цифрови умения на възрастните (заедно с Полша и Румъния), по присъединяване на чиновници в професионално обучение (заедно с Унгария, Латвия и Румъния) и други След последните страни сме и по активиране на уменията на пазара на труда - дружно с Румъния, по сходство на уменията с потребностите на пазара на труда, по потреблението им за поддръжката на интензивно, ангажирано поданство, по разбиране от страна на компаниите на високоефективни практики на работа и така нататък Уменията на хората не се употребяват съответно съгласно потребностите на пазара на труда още и в Португалия, като отпред на класацията по този индикатор e Чехия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР