Българските лекари са на световно ниво като образование, подготовка и

...
Българските лекари са на световно ниво като образование, подготовка и
Коментари Харесай

Кантарджиев: Българските лекари са на световно ниво като образование, подготовка и практика

Българските лекари са на международно равнище като обучение, подготовка и процедура. Това сподели известният доктор доктор Тодор Кантарджиев, който поздрави сътрудниците си в ефира на " Денят на Фокус " по радио " Фокус ". Повод е Денят на българския доктор, на който почитаме и паметта на Св. Йоан Рилски.

Българският доктор е избрал работа, която практикува, до момента в който е жив, безапелационен е Кантарджиев. " Давам съвещания, работя. Чувствам се горделив от осъществявания си дълг. Лекарите у нас безрезервно лекуват, компенсирайки грешките на други в българското опазване на здравето ", съобщи още Кантарджиев.

Има доста какво да с е изисква от българското опазване на здравето, безапелационен е той. " Образованието в тази сфера беше на международно равнище. Винаги в контактите и работата ми с сътрудници от Западна Европа и Съединени американски щати съм бил горделив от образованието, което съм приключил – то ми е дало огромна подготовка и богат научен опит ", показа още той.

Българските лекарски фрагменти са почитани на всички места, счита лекарят. " Български доктор, който излезе да работи в чужбина, нормално става величие на медицината в съответната страна, в която е избрал да практикува специалността си ", описа на наблюденията си той.

" Благодарността на пациентите топли душата на лекаря с възприятието на изпълнен дълг. У нас обаче лекарите престанахме да се почитаме между тях. Започнахме да се държим като занаятчии. Първо би трябвало да се върне уважението в гилдията, след това – доверието на обществото към нея и трето – да се води битка с диспропорциите в опазването на здравето. Не може шеф на болница да е с годишна заплата 200 000 лева, а младите доктори да получават 1000 лева на месец ", съобщи още доктор Тодор Кантарджиев
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР