„Българските лекари могат да се почувстват горди, поздравявам всички колеги

...
„Българските лекари могат да се почувстват горди, поздравявам всички колеги
Коментари Харесай

Иван Маджаров: Обществото видя, че може да разчита на нашите лекари

„ Българските лекари могат да се почувстват горди, приветствам всички сътрудници за тяхното ентусиазъм и че са все по този начин упорити “, с тези думи се обърна към здравната общественост в " Още от деня " ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров.

„ Обществото видя, че може да разчита на нашите лекари. Днес видяхме, че признателността е засвидетелствана в цялата страна “, съобщи доктор Маджаров по отношение на деня на здравния служащ, който означаваме през днешния ден.

Според доктор Маджаров пандемията е трансформирала нещата в позитивна посока.

Относно младите, които напущат страната, съгласно него на лекарите в България би трябвало да им се обезпечи позитив, преимущества тук, с цел да останат по избор, а не просто да ги упрекваме, че са отпътували.

„ Начинът да ги запазим е като създадем по-добри условия за работа в страната, няма по какъв начин да затворим границите “, добави още Маджаров.

Председателят на БЛС моли оптимално бързо да се вкара електронизацията. „ Всички знаят, че неравномерното систематизиране на фрагменти и възрастовите структури са най-големите проблеми. Ние нямаме запас, всички лекари са в бóя. В някои райони единствено пенсионери са останали да работят. Това би трябвало да свети като алена лампичка на всички политици, които занапред ще ръководят в идващите години “, беше безапелационен доктор Маджаров.

„ Очакванията не се оправдаха по отношение на имунизацията. В последния месец бяха пристигнали към 180 000 ваксини на " Астра Зенека " и публичното мнение беше залято с едно чувство, че надали не няма в никакъв случай да тръгне имунизацията. Оказа се, че желанието на българина да се имунизира е повече в сравнение с се предполагаше. Очакваме още ваксини от " Пфайзер " и " Модерна “, добави още той по отношение на имунизацията.

Маджаров изрази мнение, че не би трябвало да вървят персонални лекари в РЗИ, би трябвало страната да уреди въпроса с коли да се карат имунизациите до тях.

Д-р Маджаров си пожела следващата година по това време да не приказваме за коронавирус, а да приказваме за нещо доста по-добро и по-спокойно за нашето общество и за нашите медици!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР