Българските кабелни и сателитни оператори са преустановили излъчването на още

...
Българските кабелни и сателитни оператори са преустановили излъчването на още
Коментари Харесай

Резнаха още три руски телевизии, Сашо Симов реве: Цензура!

Българските кабелни и сателитни оператори са прекратили излъчването на още три съветски държавни малките екрани, откакто преди дни Европейската комисия огласи шестия пакет наказания против Кремъл поради нашествието в Украйна.

На 3 юни Съветът за електронни медии заяви за решението на Съвета на Европейския съюз да прекрати от 4 юни разпространяването на територията на Европейския съюз на три съветски телевизионни стратегии: Rossiya RTR/RTR Planeta, Россия 24/Russia 24 и TV Centre International.

На 3 юни от Европейска комисия разясниха, че " тези структури са употребявани от съветското държавно управление като принадлежности за манипулиране на информация и поощряване на дезинформацията по отношение на нахлуването в Украйна, в това число за агитация, за да се дестабилизират прилежащите на Русия страни и Европейски Съюз и неговите страни членки ". Мярката не визира опцията тези организации и техните чиновници да правят активност в Европейски Съюз, да вземем за пример да вършат изявленията.

Според депутата от Българска социалистическа партия Александър Симов " обясненията с някакви виртуални европейски наставления са машинация и прикриват действителна, мрачна и плашеща цензура ". Допълва, че тези, които желаят да гледат съветски малките екрани, няма да спрат да ги гледат, защото актуалният свят обезпечава десетки благоприятни условия за заобикалянето на забрани, а прекъсването единствено укрепва политическото напрежение.

" Оставете хората сами да преценяват кое е агитация, кое е истина, кое е реалност и кое е просто подстрекателство. Заради това всяка цензура е вбесяваща и висшо глупава - тя отхвърля да признае правото на хората да мислят с главите си и сами да вършат своите заключения. Това в последна сметка е дефиницията на независимост. Българска социалистическа партия като партия в най-новата история на България постоянно сме били против такива дейности ", написа още Симов във " фейсбук ".

След началото на войната в Украйна Съветът за електронни медии взе решение да спре излъчването на други субсидирани от режима на Путин медии - телевизия Russia Today и производните й, както и на осведомителната организация " Спутник " и производните й. Решението на Съвет за електронни медии бе взето с 4:1 гласа, като единственият дал своя вот срещу бе Соня Момчилова, която е представител на президента Румен Радев и по-късно оглави съвета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР