Българските институции биха могли да имат ролята на адвокат за

...
Българските институции биха могли да имат ролята на адвокат за
Коментари Харесай

Външният министър на Босна и Херцеговина: България да е наш адвокат в европейските институции

Българските институции биха могли да имат ролята на юрист за Босна и Херцеговина в европейските институции. Това сподели на брифинг за медиите външният министър на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович, който е на публично посещаване у нас по покана на външния министър Николай Милков  Николай Милков Николай Милков е роден на 10 декември 1957 година в София.   Завършил е Френската гимназия в София,, съобщи Българска телеграфна агенция.

България беше първата страна, която публично призна независимостта на Босна и Херцеговина и това остана трайно записано в историята на нашата страна, посочи той.

„ Тук в България доста по-добре схващат този наш сложен път към Европейския съюз (ЕС), по който е належащо да променим законодателството, цялата атмосфера и да се премине към напълно друга система. Някои западни страни схващат това по-малко, или не толкоз добре като нашите другари в България, с които споделяме сходна история и метод на действие на страната “, съобщи Конакович.

Едва в този момент след експанзията против Украйна започнаха да схващат, до момента в който България непрекъснато говореше и поддържаше страните от Западните Балкани и страните от Европейски Съюз изобщо, добави той.

Подкрепата на България и в Берлинския развой също е доста значима, за придвижването на хора и артикули и дейното присъединяване на България в тези процедури, посочи Конакович.

Той акцентира, че днешното посещаване удостоверява ангажираността за подсилване на връзките сред двете страни и означи, че има огромно поле за възстановяване на двустранното съдействие. В региона на стопанската система, на стокообмена, придвижването на хора, изброи Конакович.

В региона на туризма той уточни, че годишно към 20 хиляди жители на Босна и Херцеговина посещават България. Босна и Херцеговина има огромен капацитет и в зимните курорти. Бихме желали да забележим българските туристи в нашата страна, а и също на Адриатическо море, сподели Конакович.

Той означи и наличието на български бойци на територията на Босна и Херцеговина, част от EUFOR. Това демонстрира, че дружно градим сигурността и стабилността в този район, добави той.

Изправени сме пред още няколко провокации - това е незаконната миграция, сподели Конакович и добави, че би трябвало по-добро и консолидирано съдействие.

„ Заедно с останалите сътрудници от Западните Балкани можем да поставим спомагателни старания за възстановяване на обстановката с мигрантската рецесия, защото това е доста значимо за нашия район. Нашата задача е да представим Босна и Херцеговина като свързваща точка сред Изтока и Запада, а не като място на конфликт “, сподели още Конакович.

Той означи, че по време на срещата си с Николай Милков  Николай Милков Николай Милков е роден на 10 декември 1957 година в София.   Завършил е Френската гимназия в София, през днешния ден е отправил покана към него да посети Босна и Херцеговина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР