Българските и румънски евродепутати от всички политически групи призовават за

...
Българските и румънски евродепутати от всички политически групи призовават за
Коментари Харесай

Българските и румънските евродепутати искат незабавно решение за Шенген

Българските и румънски евродепутати от всички политически групи приканват за неотложно взимане на решение за приемането на двете страни в Шенген въз основата на откритите и към този момент изпълнени критерии.

Евродепутатите са изпратили писмо със своя обща позиция по самодейността на Петър Курумбашев. Писмото е адресирано до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, както и до държавните глави на страните, блокиращи завършването на процеса повече от 6 години.

 Станишев: Може да влезем в Шенген до края на председателството
Станишев: Може да влезем в Шенген до края на председателството

Дебатът в Екологичен потенциал за участието ни в Шенген е мощен коз съгласно Сергей Станишев

В общата позиция българските и румънски представители в Екологичен потенциал напомнят, че Европейският съвет, Съветът на министрите, Европейският парламент и Европейската комисия са установили неведнъж, че двете страни са изпълнили всички критериите. Евродепутатите показва и че в случай че продължи прекъсването на страните да влязат в Шенгенското пространство, това ще докара до икономическите последствия.

 Таяни: България и Румъния неотложно да бъдат признати в Шенген
Таяни: България и Румъния неотложно да бъдат признати в Шенген

Съветът на Европейски Съюз ще има тежката дума за двете балкански страни

Евродепутатите са безапелационни, че въвеждането на нови критерии за страни, които към този момент са почнали процеса по присъединение, е недопустимо.

Според основателя на общата позиция Петър Курумбашев България е изпълнила от шест години насам критериите за участие в Шенген и спъването на страната ни е несправедливо и по политически аргументи. " Надявам се, че поддръжката на Екологичен потенциал за присъединението на България и Румъния към Шенген ще има съществена тежест при идното решение на Съвета на Европейски Съюз ", показва европейският народен представител.

Според евродепутата Асим Адемов е жизненоважно да се показва единодушие и взаимност в Европа, изключително в този момент, във време на възходящо разделяне и отчаяние на остарелия континент. " Европейски Съюз би трябвало да показва способността си да дава отговор на потребностите на всички свои жители. Настоящата обстановка единствено ускорява популистките гласове и ускорява възприятието на второстепенност и незначителност ", добави той.

Според евродепутата Емил Радев " общата декларация на българските и румънските евродепутати от всички политически групи в Европейския парламент е доказателство, че желанието ни да подсигуряваме на нашите съграждани същите права и привилегии като на другите европейски жители седи над политически или национални разлики ".

 България и Румъния неотложно в Шенген, желае Юнкер пред Екологичен потенциал Обновена
България и Румъния неотложно в Шенген, желае Юнкер пред Екологичен потенциал

Това е третото подред изказване на Юнкер " За положението на съюза "

Евродепутата Филиз Хюсменова прикани Съвета на Европейски Съюз да вземе решение, което да бъде както в интерес на Съюза, по този начин и в интерес на страните членки, " а точно - да отвори вратите на Шенгенското пространство. "

Според Ангел Джамбазки е време в Европа да се постави завършек на двойните стандарти .

Общата позиция на българските и румънските евродепутати е била призната в понеделник в Страсбург по време на взаимно съвещание. На съвещанието участвали министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова и министърът по Европейските въпроси на Румъния Виктор Негреску.

 Догодина влизаме в чакалнята на еврозоната съгласно Кристалина Георгиева
Догодина влизаме в чакалнята на еврозоната съгласно Кристалина Георгиева

Скоро чакаме и присъединение към Шенгенското пространство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР