Българските граждани във всички държави в Европа, където са разкрити

...
Българските граждани във всички държави в Европа, където са разкрити
Коментари Харесай

Започна изборният ден за българите в Европа, приключи вотът в Нова Зеландия

Българските жители във всички страни в Европа, където са разкрити изборни секции, към този момент могат да упражнят правото си на глас във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент, откакто поради часовата разлика в 9:00 часа българско време стартира изборният ден във Англия, Ирландия и Исландия.
 

Най-голям брой изборни секции зад граница са разкрити във Англия – 132, където е и една от най-големите български общности в чужбина. В Обединеното кралство сънародниците ни има т опция да упражнят своя избор и на два острова там– Ман и Джърси.
 

В 8 часа българско време отвориха и изборните секции в Централна Европа. Гласуват и сънародниците ни в Гърция, където началото на изборния ден съответствува с това в България. Изборният ден в Турция стартира в 6 часа българско време.
 
Преди малко, в 9 часа българско време, завърши гласуването в най-рано отворилата изборна секция – в Крайстчърч, Нова Зеландия . Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и на западното крайбрежие на Канада, където изборният ден завършва в 6:00 часа българско време в понеделник, 22 ноември 2021 година
 
Адресите на изборните секции са оповестени на уеб страницата на Министерство на външните работи на следния линк:, а описите за гласоподаване отвън страната на:.

Всички 326 машини бяха изпратени и доставени в точния момент до избраните за машинно гласоподаване 208 секции. Зад граница бяха изпратени и 710 000 бюлетини. Поради късите периоди и далечни дестинации само бюлетините за секцията в Нова Зеландия, за две секции в Австралия и една в Съединени американски щати не бяха доставени в точния момент. Бюлетините за тези секции са разпечатани на място, като за задачата от ЦИК им бе изпратен по електронен път специфичен пример.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР