Българските граждани трябва да са отговорни и да спазват противоепидемичните

...
Българските граждани трябва да са отговорни и да спазват противоепидемичните
Коментари Харесай

Борисов: Страната ни е в третата вълна от COVID-19. Бъдете внимателни!

Българските жители би трябвало да са виновни и да съблюдават противоепидемичните ограничения. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на днешното държавно съвещание, изтъквайки че България сега се намира в третата вълна на пандемията от COVID-19. По думите му, в страната ни няма строги ограничавания и на процедура всичко работи, само че хората би трябвало да бъдат деликатни. 

" Вчера в Германия министър-председателите и канцлерът заседаваха какви ограничения още да създадат. Ние като че ли сме свършили с пандемията, тя си е отпътувала. Такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е минало ", възмути се Борисов.

Министър-председателят посочи, че всички ваксини, които идват в страната, се употребяват незабавно. " Допускаме в страната единствено ваксини, които са утвърдени от Европейската организация по медикаментите, за другите не може да носим отговорност. Агенцията прави извънредно прецизна активност и имунизациите, позволени от нея, са минали всички нужни проби и проби ", каза още Борисов.

" За последната седмица прави усещане една позитивна наклонност, а точно, че броят на излекуваните е 2 пъти по-малък от броя на доказаните случаи спрямо миналата седмица, където броят на излекуваните беше три пъти по-малък. Това е една позитивна наклонност, която отчитаме за действително справяне с пандемичната обстановка ", докладва здравният министър проф. Костадин Ангелов на премиера Борисов. 

Той осведоми още, че на национална база заетостта на леглата за неусложнени пациенти е 48%, а интензивните кревати в страната са заети на 57%.

" Създали сме организация за увеличение на % на леглата по всички лечебни заведения там, където е належащо. Считаме, че към този миг епидемията е под надзор ", добави проф. Ангелов.

Здравният министър посочи, че през идната седмица страната ни чака да получи още ваксини. Той изрази вяра, че производителите ще изпълнят подписаните контракти и поетите задължения, с цел да може да изпълняваме етапите по Националния проект за имунизиране против COVID-19.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР