Българските граждани ще могат да гласуват не само по ,

...
Българските граждани ще могат да гласуват не само по ,
Коментари Харесай

И хората на почивка ще могат да гласуват на изборите на 11 юли

Българските жители ще могат да гласоподават освен по, който е маркиран в персоналните им карти, а и когато са на отмора на море или планина. Това ще става посредством издаване на уверение за сегашен адрес от общината, в която са отседнали, заяви през днешния ден служебният районен министър Виолета Комитова.
Настоящ адрес се издава от общината по местожителство, стига да има уверение то притежателя на парцела, в който сет отседнал, че е склонен да се регистрирате там. Чрез издаването на такова уверение можете да отидете да гласувате в локалната секция, където сте отседнали, без значение, че не сте неин гражданин, изясни Комитова.
 Стефан Янев: Основният ни ангажимент е провеждането на почтени и транспарантни избори Стефан Янев: Основният ни ангажимент е провеждането на почтени и транспарантни избори
Министър-председателят Стефан Янев показва през днешния ден новите регионални шефове, назначени от служебното държавно управление. В началото на преск...
Тя изясни, че е изпратила обстоен отговор на такова питане от ЦИК и им е обяснила, че на кметовете на всички обитаеми места е разпоредено да открият локален парцел, на чийто адрес почиващите могат да си извадят удостверение за сегашен адрес. „ Може да е трафопост, може да е общежитие, те са длъжни да намерят подобен парцел “, сподели Комитова. За хората, които са отседнали на хотел, по нейните думи това не важи – хотелът не може да издава уверение за сегашен адрес, това може да направи единствено общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР