Българските граждани ще излязат да гласуват в неделя и ще

...
Българските граждани ще излязат да гласуват в неделя и ще
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Очаквам в неделя хората да гласуват за промяната

Българските жители ще излязат да гласоподават в неделя и ще дадат своя глас за смяната. Това съобщи в „ Тази заран “ претендентът за вицепрезидент Илияна Йотова. Тя разяснява и дебата сред претендентите за президент Румен Радев и Анастас Герджиков, които в неделя ще се изправят един против различен на балотаж.

„ В нашия конкурент липсваше една думичка от самото начало. След многото други думи и прочувствени отговори, които се опитваше да даде, липсваше думата „ смяна “. Тя няма по какъв начин да не липсва, тъй като си претендент на партия, която не желае смяна, няма по какъв начин да я използваш “, разяснява Йотова.

Относно дипломатическото напрежение сред България и Турция поради изборите у нас, Йотова сподели: „ Това, което направи Министерство на външните работи беше най-нормалното нещо при такава обстановка, това е дипломатическа процедура. Всяка една страна в сходна обстановка ще го направи “ и добави, че през 2017 година е имало остра реакция от Германия за турската предизборна акция на федералната територия.

Според нея след разменените послания сред София и Анкара, в неделя ще има обикновено протичане на изборния ден.

По думите ѝ практиката с купения избор е типична за България, а вътрешният министър Бойко Рашков се пробва по всевъзможен метод да се ограничи тази процедура. „ Да наричаш принуда, когато страната желае да е на мястото си, е малко парадоксално и не бих съветвала никой да продължава в тази посока “, сподели Йотова.

Кандидатът за втори манат като вицепрезидент съобщи, че изказванията за безпорядък с машините за гласоподаване са се спукали като балон. Тя добави, че посредством генерирането на кавги се е целяло да се реализира ниска изборна интензивност. Йотова уточни, че не чака по-малко хора да отидат до урните за балотажа.

Йотова изясни, че 93% от подкрепящите Българска социалистическа партия са дали гласа си нея и Румен Радев на 14 ноември и чака на втори тур този % да бъде повишен. Според нея водачът на социалистите в оставка Корнелия Нинова също ще застане зад тях.

„ В описанието на Движение за права и свободи, с което те приканиха гласоподавателите си да гласоподават, е господин Герджиков. Малко преди този момент изказване имаше безапелационна позиция на господин Латифов, че ще гласоподават за двойката Герджиков-Митева. Йордан Цонев нямаше медийна изява, в която да не каже, че ще направи всичко на света, и Движение за права и свободи респективно, да няма втори мандат на Румен Радев “, съобщи канидатът за вицепрезидент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР