Българските граждани, пристигащи в Англия, ще могат да се освобождават

...
Коментари Харесай

Пада карантината за пристигнали в Англия, ако са с отрицателен тест след петия ден |

Българските жители, идващи в Англия, ще могат да се освобождават от наложителната 14-дневна карантина, в случай че след петия ден от самоизолирането си създадат тест за Ковид-19 и показват негативен резултат.

Тестът би трябвало да бъде изработен за тяхна сметка, като описът с упълномощените лаборатории ще бъде оповестен на уеб страницата на английското държавно управление –.

Новата наредба влиза в действие от 15 декември 2020 година

Остава условието за попълването на формуляр за локализация на пасажера (Passenger Locator Form - PLF) преди пътуването -

Гражданите, пътуващи до Англия, ще би трябвало да посочат във формуляра дали ще се възползват от опцията за освобождение от самоизолирането след петия ден – така наречен тест за освобождение от карантина (‘test to release’ scheme).

Пътниците не са длъжни да употребяват опцията за тестване след петия ден. Ако не подхващат сходни дейности, те ще би трябвало да останат под карантина за целия 14-дневен интервал.

Ако даден пасажер реши да се възползва от опцията за освобождението от карантината, откакто към този момент е дошъл в Англия (и без авансово да е показал това във формуляра), ще би трябвало да попълни нов формуляр за локализация на пасажера. Неизпълнението на това обвързване би могло да докара до налагане на административно наказване, като минималната санкция е в размер на 100 английски лири.

Гражданите, чиито проучвания покажат положителен резултат за съществуването на ковид, ще бъдат включени в съществуващата система на английските управляващи за сходни случаи: те ще би трябвало да останат под 10-дневна карантина от деня на проучването или от деня, в който за пръв път са се показали признаците им.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, +44 020 75893763.

Сигнали може да се подават и на имейл адресите на българското посолство:,,
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР