Българските граждани, пребиваващи в Япония или планирали пътуване до Япония,

...
Българските граждани, пребиваващи в Япония или планирали пътуване до Япония,
Коментари Харесай

Външно с важни препоръки за българите в Япония или пътуващите до страната

Българските жители, пребиваващи в Япония или възнамерявали пътешестване до Япония, да съблюдават рекомендациите на локалните управляващи поради предизвестието за цунами за южната японска островна група Окинава. Това предлагат от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница.

От там предлагат българските жители да наблюдават постоянно уебстраницата на Японската метеорологична организация.

Тайванските управляващи издадоха предизвестие за цунами в крайбрежните региони, откакто земетресение с магнитуд 7,5 разклати източното крайбрежие на острова, съобщи Агенция Франс Прес. Предупреждение за цунами е издадено и от Япония за островите в югозападната част на страната. В Окинава се чакат талази с височина три метра.

Земетресението удари покрай източното крайбрежие на Тайван малко преди 08:00 ч. локално време (09:00 ч. японско време, 00:00 ч. по Гринуич). Магнитудът му е оценен на 7,5 от Японската метеорологична организация, 7,4 от Геофизичния институт на Съединени американски щати (USGS) и 7,2 от Тайванската метеорологична организация.

От Ситуационния център към Министерство на външните работи напомнят, че при потребност от подпомагане, българските жители в Япония, могат да се извърнат към посолството на Република България в Япония на адрес: Yoyogi 5-36-3, Shibuya-ku, Tokyo 151-0053, Тел.: +81 3 3465 1021, както и на дежурен телефон в извънработно време: + 81 80 7966 5608 /мобилен/. E-mail: [email protected]. Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР