Българските граждани, пребиваващи в Япония или планирали пътуване до Япония,

...
Българските граждани, пребиваващи в Япония или планирали пътуване до Япония,
Коментари Харесай

МВнР: Българите в Япония да спазват препоръките на властите заради земетресението

Българските жители, пребиваващи в Япония или възнамерявали пътешестване до Япония, да съблюдават рекомендациите на локалните управляващи и да наблюдават постоянно уебстраницата на Японската метеорологична организация, оповестява Ситуационният център на Министерството на външните работи ( МВнР) на интернет страницата на министерството.

Силно земетресение с магнитуд 7,4 удари префектура Ишикава, централна Япония. Издадено е предизвестие за огромно цунами за префектура Ишикава. Предупреждения за цунами бяха издадени и за префектурите Ниигата, Тояма, Ямагата, Фукуи и Хиого по крайбрежието на Японско море, допълват от Министерство на външните работи.

Оттам допълват, че при потребност от подпомагане, българските жители в Япония, могат да се извърнат към Посолството на Република България в Япония на адрес: Yoyogi 5-36-3, Shibuya-ku, Tokyo 151-0053, Тел.: +81 3 3465 1021, както и на дежурен телефон в извънработно време: + 81 80 7966 5608 /мобилен/. E-mail: [email protected].

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected] .

Първите талази цунами, породени от мощните земетресения в Централна Япония, започнаха да доближават крайбрежията, заяви метеорологичната работа на страната, представена от Франс прес.

Вълни с височина 1,2 метра доближиха пристанище Ваджима на полуостров Ното в най-северната част на провинция Ишикава. По-рано метеорологичната работа разгласи, че има заплаха вълните да доближат пет метра.

Премиерът Фумио Кишида прикани през днешния ден за незабавна евакуация на зоните, където бе оповестена заплаха от цунами, заяви Киодо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР