Българските граждани, пътуващи от България до Украйна, вече трябва да

...
Българските граждани, пътуващи от България до Украйна, вече трябва да
Коментари Харесай

Влизаме в Украйна с отрицателен тест за COVID-19 или карантина

Българските жители, пътуващи от България до Украйна, към този момент би трябвало да показват PCR тест за ковид с отрицателен резултат, осъществен в границите на до 48 часа преди влизането в страната. В противоположен случай те подлежат на 14-дневна карантина, оповестиха от министерството на външните работи.
Украинските управляващи са въвели нова методика, с която се дефинира рискът от заразяване във всички страни посредством включването им надлежно в " алена " или " зелена " зона. Мястото на България е несъмнено измежду страните от " алената зона ". В тази връзка от българските жители, пътуващи от България до Украйна, се изисква да показват застрахователна лавица и обезпечаване на самоизолация за период от 14 дни или да показват документ за PCR тест с отрицателен резултат, осъществен в границите на до 48 часа преди влизането в страната.
При влизане в Украйна от страна в " зелената зона " е належащо жителите да имат единствено застрахователна лавица. При потребност от подпомагане българските жители в Украйна могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Киев на следните телефонни номера: +380 44 235 4389; +380 44 235 2202, както и на дежурен телефон в извънработно време: +380 44 246 7237; +380 44 246 7672. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР