Българските граждани от днес могат да влизат денонощно в през

...
Българските граждани от днес могат да влизат денонощно в през
Коментари Харесай

Два гранични пункта към Гърция вече работят денонощно

Българските жители от през днешния ден могат да влизат непрекъснато в през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко Войвода – Орменион “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “. Това оповестиха от Министерство на външните работи.
Гръцките управляващи взеха решение за отваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко Войвода – Орменион “ за пътнически транспорт. От през днешния ден, 14 май 2021 година граничният пункт ще работи 24 часа в денонощието. Същото важи и за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “, който до момента не пропускаше пасажери в часовия диапазон сред 23:00 ч. и 7:00 ч.
 Гърция публично отвори за туристи Гърция публично отвори за туристи
Властите в Гърция оповестиха публично отваряне на страната за туризъм, предава БНР. На Егейските острови идват първите групи с европе...
По информация на българското посолство в Атина и генералното консулство в Солун при обмисляне на пътешестване до Гърция жителите следва да регистрират възбраната за придвижване в страната, която все още е в интервала от 00:30 ч. до 5:00 ч. Обръщаме внимание, че при влизане в Гърция от през днешния ден Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа – Нимфея “ е отворен единствено за лекотоварни коли до 3,5 т. Също по този начин от 14 май 2021 година българските жители, преболедували COVID-19, могат да влизат в Гърция със удостоверение за добити антитела в резултат на прекарана коронавирусна зараза (при изискване че са минали минимум два месеца след края на болестта и не повече от девет месеца от него). Документът би трябвало да бъде публикуван на британски, френски, немски, италиански, испански или съветски език от оторизиран здравен орган или сертифицирана лаборатория.
В мощ остават и опциите за влизане в страната при показване на отрицателен PCR тест, изработен не по-рано от 72 часа, както и документ за имунизация за ковид COVID-19 на британски, френски, немски, италиански, испански или съветски език, свидетелстващ, че са минали най-малко 14 дни от завършването на имунизацията. Сертификатът би трябвало да включва имената на имунизирания, както и типът и броят на дозите на имунизацията. Освободени от тези условия за влизане в Гърция са децата под 5-годишна възраст, както и водачите на тежкотоварни транспортни средства. Припомняме, че при пътешестване към Гърция всички жители, в това число и водачите на камиони, следва да имат генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF): https://travel.gov.gr/#/
От 14 май 2021 година влязоха в действие и облекчения на вътрешните ограничаващи ограничения, измежду които се отстранява задължението за напредване на жителите след изпращане на известие на къс номер или попълване на декларация. Разрешава се още веднъж и придвижването от област в област. Отворени са проведените плажове и увеселителните и тематични паркове, както и откритите масти на заведенията (ресторанти, сладкарници, кафенета). В заведенията не е позволено стартирането на музика. Кафенетата и заведенията за хранене в хотелите работят и в закритите си елементи, само че единствено за обслужване на клиентите на хотела.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510.
 Свободното придвижване в Гърция - с ваксина или PCR тест Свободното придвижване в Гърция - с ваксина или PCR тест
Властите в Гърция оповестиха отварянето на страната за туристи от през днешния ден – 14 май, както и облекчение на вътрешните ограничаващи мер...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР