Българските граждани, които пътуват до Швеция, вече няма да представят

...
Българските граждани, които пътуват до Швеция, вече няма да представят
Коментари Харесай

Швеция премахва ограничителните мерки, свързани с COVID-19, при влизане в страната

Българските жители, които пътуват до Швеция, към този момент няма да показват свързaни с COVID-19 удостоверителни документи, с цел да могат да влязат в страната, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. По информация на посолството ни в Стокхолм, считано от 9 февруари 2022 година отпадат всички ограничавания, включително условието за показване на зелени документи, при влизане в Швеция на пасажери от държавите-членки на Европейски Съюз и Шенгенското пространство.

В период до 31 март 2022 година остава в действие възбраната за влизане в Европейски Съюз през територията на Швеция на пасажери от трети страни (държави отвън Европейски Съюз и Шенген). Също по този начин от 9 февруари 2022 година отпадат ограничаващите противоепидемични ограничения, прилагащи се до момента на територията на Швеция, в това число условието за показване на зелен документ за посещаване на обществени места.

При потребност от подпомагане българските жители в Кралство Швеция могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Стокхолм на следните телефони: +46 8 20 25 27, +46 8 723 09 38, +46 8 20 67 13, както и на дежурен телефон в извънработно време: +46 707 797 155, допълват от външното министерство.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР