Българските граждани, кандидатствали по Схемата за уседналост във Великобритания до

...
Българските граждани, кандидатствали по Схемата за уседналост във Великобритания до
Коментари Харесай

Българите със заявления за уседналост могат да останат в Британия до решаване на казуса им

Българските жители, кандидатствали по Схемата за уседналост във Англия до 30 юни 2021 година, резервират правото си на престояване в страната , както и правото на достъп до обществени придобивки и услуги, до момента в който английските управляващи не се произнесат по тяхната кандидатура.

За това Министерство на външните работи е известено с писмо от английската страна по отношение на приключването при започване на месеца на периода за подаване на документи по схемата.

През интервала на разглеждане на кандидатурата за статут българските жители, както и всички останали от Европейски Съюз, ще би трябвало да потвърждават правото си на престояване във Англия посредством документа, който са получили при подаване на документите. Считано от 1 юли 2021 година документът за кандидатстване важи и за влизане в страната, като е належащо той да бъде възложен на граничните управляващи.

От Министерство на външните работи обръщат внимание, че документът за идентичност, с който пътуват от и до страната, следва да бъде въведен в електронния им профил (UK Visas and Immigration account), в случай че е друг от документа, с който са кандидатствали по Схемата за уседналост. В противоположен случай граничните управляващи могат да подхващат спомагателна инспекция за доказване на статут и това да докара до закъснение на пътуващия.
 Хиляди българи с отхвърлен статут в Англия преди крайния период - 30 юни
Хиляди българи с отхвърлен статут в Англия преди крайния период - 30 юни

Посолството ни не смогва с подмяната на персоналните документи

Електронният профил може да бъде обновен на следния линк:. При потребност от подпомагане жителите могат да се свържат с UKVI Resolution Center на телефон: (+44) 0300 790 6268.

Подробна информация за жителите, кандидатствали по Схемата за уседналост, може да бъде открита на уеб страницата на държавното управление на Англия:.

Българските жители, получили статут по Схемата за уседналост, могат да пътуват до Англия с персонална карта до 31 декември 2025 година

От 1 януари 2021 година българските жители, които нямат статут на уседналост или краткотраен статут за уседналост, могат да влизат и обитават без виза във Англия краткосрочно за престой до 6 месеца. В рамките на това време жителите ще могат да влизат в страната неведнъж за туризъм, присъединяване в срещи и конференции, къси курсове, само че не и да живеят непрекъснато, да работят или да имат достъп до публични фондове. Тези български жители, които нямат статут на уседналост или краткотраен статут за уседналост, а имат намерение да обитават за интервал, по-дълъг от 6 месеца за работа, образование или желаят да се открият във Англия, ще би трябвало да аплайват за виза. Те могат да го създадат на държавния уебсайт на Англия:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР