Българските граждани, гласуващи на територията на Австрия, могат да се

...
Българските граждани, гласуващи на територията на Австрия, могат да се
Коментари Харесай

Външно: Българите в Австрия могат да гласуват на 4 април въпреки локдауна


Българските жители, гласуващи на територията на Австрия , могат да се базират на гласоподаване то като основателна причина за напредване в изборния ден на 4 април 2021 година въз основата на изключението на §1, член 1, т. 7 от австрийската Наредба за изключителни противоепидемични ограничения против ковид (участие в избори ), съобщват от пресцентъра на Министерство на външните работи. 

По информация на българското посолство във Виена локалните управляващи в обитаемоте места, където има открити изборни секции, са известени от австрийското външно министерство за датата и продължителността на изборния ден, както и за адресите на съответните места за гласоподаване.

Местата за гласоподаване и адресите на общо 17-те изборни секции в страната са оповестени на електронната страница на посолството на следния линк: .

Обръщаме внимание, че в Австрия има открит вечерен час от 20:00 ч. до 06:00 ч., наложителен за цялата страна, а съгласно новите промени на ограниченията - за провинциите Виена, Долна Австрия и Бургенланд кардиналната възбрана за излизане сред 1 април и 6 април 2021 година ще е 24-часова.

Във Виена са формирани общо 9 секции в разнообразни региони на столицата, като те са най-близката опция за практикуване на правото на глас и за гласоподавателите от Долна Австрия и Бургенланд.

Изискванията на австрийската страна към санитарно-хигиенните условия за осъществяване на избори те са за съблюдаване на настоящото австрийско законодателство по отношение на ограниченията за ограничение на пандемията от ковид, и по-конкретно:

- Задължително прилагане на маска от вида FFP2 (без филтър) или вид маска със същите защитни характерности в пространствата за гласоподаване ;

- Поддържане на физическа отдалеченост не по-малко от 1,5 -2,0 метра;

- В помещението за гласоподаване всеки гласоподавател би трябвало да има разполагаем 20 кв. м разстояние; в случай че помещението е по-малко от 20 кв. м, там може да влезе единствено едно лице;

- При влизане в помещението за гласоподаване гласоподавателите следва да дезинфекцират ръцете си с поставения на място препарат.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на Република България във Виена в работно време на следния телефонен номер: +43 1 505 31 13, както и в извънработно време на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44, или на ел. адрес: [email protected], [email protected].
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР