Българските граждани да не предприемат търпящи отлагане пътувания до Брюксел

...
Българските граждани да не предприемат търпящи отлагане пътувания до Брюксел
Коментари Харесай

МВнР: Българите да не пътуват до Брюксел

Българските жители да не подхващат търпящи отсрочване пътувания до Брюксел до смяна в равнището на терористична опасност, а намиращите се към този момент в столицата на Белгия -  да се въздържат от ненужни напредвания в границите на града  и да бъдат извънредно внимателни, когато се намират на обществени места. Това поучават от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР).
В Брюксел през вчерашния ден въоръжен мъж откри пукотевица против група шведски футболни почитатели, като умъртви двама от тях. Съобщението с рекомендацията на Министерство на външните работи е оповестено през днешния ден преди края на съвещанието на белгийския Национален съвет за сигурност, който намали равнището на опасност за столицата Брюксел от 4-та на 3-та степен. За страната обаче равнището остава 3-то.
Компетентните белгийски управляващи насочат апел  за нараснала зоркост и да се заобикалят ненужни пътувания, показват от Министерство на външните работи.
Развитието на обстановката и равнището на опасност, както и рекомендациите за държание на жителите, могат да бъдат следени в действително време на уеб страницата на белгийския Национален спешен център (на френски, нидерландски, немски и британски език) на адрес .
При потребност от подпомагане, българските жители в Белгия могат да се свържат с българското дипломатическо посланичество в гр. Брюксел на тел.: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66 и дежурен телефон в извънработно време: 32 473 981 042, както и на адрес: 
Външно министерство предлага на българските жители при пътувания, краткотрайно или непрекъснато престояване в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за... " на следния адрес:  .> news.bg
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР