Българските граждани да не предприемат търпящи отлагане пътувания до Брюксел

...
Българските граждани да не предприемат търпящи отлагане пътувания до Брюксел
Коментари Харесай

МВнР: Българите да не пътуват до Брюксел без наложителна причина

Българските жители да не подхващат търпящи отсрочване пътувания до Брюксел до смяна в равнището на терористична опасност, а намиращите се към този момент в столицата – да се въздържат от ненужни напредвания в границите на града и да бъдат извънредно внимателни, когато се намират на обществени места. Това поучават от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР).

В Брюксел вчера въоръжен мъж откри стрелба срещу група шведски футболни почитатели, като умъртви двама от тях. Заподозреният причинител на нападението е обезвреден по време на полицейска акция, припомниха от външното ни министерство.

Към момента равнището на терористичната опасност в Брюксел е нараснало до най-висока степен. В останалата част на страната равнището също е нараснало, само че с една степен по-ниско. Компетентните белгийски управляващи насочат апел за нараснала зоркост и да се заобикалят ненужни пътувания.

Развитието на обстановката и равнището на опасност, както и рекомендациите за държание на жителите, могат да бъдат следени в действително време на уеб страницата на белгийския Национален спешен център (на френски, нидерландски, немски и британски език) на адрес - https://centredecrise.be/fr/newsroom/fusillade-bruxelles.



При потребност от подпомагане, българските жители в Белгия могат да се свържат с българското дипломатическо посланичество в Брюксел.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР