Българските граждани да излязат да гласуват масово, включително в чужбина.

...
Българските граждани да излязат да гласуват масово, включително в чужбина.
Коментари Харесай

Димитър Главчев:Българските граждани да излязат да гласуват масово, включително в чужбина

„ Българските жители да излязат да гласоподават всеобщо, в това число в чужбина. Това е методът да бъде образувано постоянно държавно управление и да има по-голяма представителност новоизбраният парламент. “ Това написа във фейсбук служебният министър председател Димитър Главчев, който е на посещаване в Съединени американски щати.

SafeNews разгласява целия текст без редакторска интервенция.

Българските жители да излязат да гласоподават всеобщо, в това число в чужбина. Това е методът да бъде образувано постоянно държавно управление и да има по-голяма представителност новоизбраният парламент. Този апел насочих министър председателят в град Чикаго, който е дом на най-голямата българска общественост в Съединени американски щати. Обърнах внимание и на предложенията, които служебният кабинет направи за в допълнение повишение на доверието на гласоподавателите в машинния избор.

По отношение на друга значима за страната ни тематика – безвизовото пътешестване,изтъкнах,че диалозите не престават. Проблем все още остава високият брой отводи за визи, като главната причина за това са неверно попълнени документи. В тази връзка българското министерство на външните работи организира разяснителна акция. Това ще докара до намаление на % отводи и от там към този момент – до благоприятни условия за използване на това споразумание за безвизово пътешестване.

В хода на срещата ми с представители на българската общественост в Чикаго подчертавах върху грижата за развиването на българските общности зад граница като значим приоритет на държавната политика. Министър-председателят приветства интензивността на българските организации, българските учебни заведения и на многочислените начинания на българската общественост в Чикаго, които способстват за разпространение на самобитността и разнообразието на българската просвета и изкуство. Всеки един българин, където и да се намира, ни е значим.

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР