Българските футболни клубове са спечелили общо 29 млн. евро от

...
Българските футболни клубове са спечелили общо 29 млн. евро от
Коментари Харесай

Българските клубове са спечелили 29 млн. евро от трансфери за 5 години

Българските футболни клубове са спечелили общо 29 млн. евро от интернационалните прехвърляния за последните съвсем пет години, демонстрира разбор на Международния център за спортни проучвания (CIES Football Observatory).
Данните сочат, че от юли 2017 година насам българските тимове са похарчили 32 млн. евро. От продажба на играчи приходите са 61 млн. евро.

От CIES прецизират, че в сумите са включени възможните бонуси, заложени в покупко-продажбите, както и процентите за последваща продажба. Посочва се също, че не за всички прехвърляния се знае формалната стойност, само че създателите на разбора настояват, че сумите са допустимо най-точни.

Португалия е страната с най-голяма облага – 1,147 милиарда евро - изхарчените средства за прехвърляния са 527 млн. евро, а приходите са 1,674 милиарда евро. Другата страна с над 1 милиарда евро облага е Бразилия (1,021 милиарда евро).
На трето място по мярка на облагата се подрежда Нидерландия (742 млн. евро), следвана от Франция (690 млн. евро) и Аржентина (598 млн. евро).

На другия полюс е Англия, където разноските за прехвърляния са впечатляващи - близо 7 милиарда евро, а загубата е 4,35 милиарда евро. На второто място е Италия (-910 млн. евро). В топ 5 на страните с максимален негативен баланс при интернационалните прехвърляния са Китай (-433 млн. евро), Русия (-389 млн. евро) и Саудитска Арабия (-373 млн. евро).
Шестото място е за друга от водещите футболни сили в Европа - Испания (-295 млн. евро).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР