Българските фермери излязоха на протест пред земеделското министерство, а недоволството

...
Българските фермери излязоха на протест пред земеделското министерство, а недоволството
Коментари Харесай

Фермерите: Ще блокираме държавата, започват лавинообразни протести

Българските фермери излязоха на митинг пред земеделското министерство, а недоволството им ще продължи и на следващия ден.

Днес те желаеха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо до премиера и вицепремиера, в което дават период за решение на проблемите им до неделя.

В противоположен случай декларират, " че идващия вторник ще блокират страната ".

Предстои стане ясно задоволени ли са от сектора от препоръчаното на държавното управление

От Министерство на земеделието преди минути оповестиха, че са отворени за разговор.

Семейство Минчеви идват за митинга от чирпанско, където от генерации гледат биволи. Сега имат 160 и споделят, че по този начин повече не може.

„ Цените не са променяни последните 10 години, цените на фуражите, на горивата, на заплатите - всичко върви нагоре, ние просто издъхваме “, разяснява Минчо Минчев.

„ Има прекомерно доста условия за животните - какво да ядат, къде да спят, с какво да се отгеждат ”, споделя Димка Минчева.

Заплашени сме от банкрути, най-големият проблем са междинните стопанства, сподели ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите

Протестиращите през днешния ден не участваха на диалога с властта през вчерашния ден, само че обявиха, че обещаните ограничения няма да дадат резултат. 

Те получиха покана за диалог в Министерство на земеделието. Първо настояха министър Вътев да слезе при тях, само че след това се качиха при него.

„ Казахме, че той е изгубил доверието на земеделските производители и че настояваме да си подаде оставката “, разяснява Венцислав Върбанов, ръководител на асоциацията на земеделските производители.

„ Няма по какъв начин да стана съдия сред две аграрни групи, които между тях имат разлики “, уточни той

„ Отговори ми, че ще си даде оставката, когато му я изискат господин Денков и госпожа Габриел. Значи идващите ни митинги ще бъдат пред техните прозорци “, добави още той.

„ От на следващия ден ще стартират лавинообразни, самоорганизиращи се митинги. Този развой ще стане лавина, в случай че министърът не прояви разсъдък “, уточни министър Димитър Зоров, ръководител на Асоциацията на млекопреработвателите.

За малко недоволните блокираха бул. „ Христо Ботев “ пред земеделското министерство.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР