Българските евродепутати ще гласуват мощно срещу предложените от Социалисти и

...
Българските евродепутати ще гласуват мощно срещу предложените от Социалисти и
Коментари Харесай

Социалисти и зелени в ЕП със скандални поправки в Доклада за напредъка на РС Македония

 Българските евродепутати ще гласоподават мощно против препоръчаните от Социалисти и Зелени ремонти в Доклада за напредъка на районен съд Македония, които съдържат неприемливи за България квалификации.

На 24-25 март Европейският парламент /ЕП/ следва да гласоподава годишния отчет за Република Северна Македония. Макар и единствено с съвещателен темперамент, отчетите на Екологичен потенциал за напредъка на страните кандидатки отразяват настроенията на другите политически сили в Европарламента.

Вчера, в последния миг, групите на Зелените и на Социалистите в Екологичен потенциал са подали оферти за ремонти към отчета с извънредно небалансирано, едностранно и незаслужено по отношение на България наличие. В тях представители на българското държавно управление са упрекнати в " провокативни изказвания по исторически въпроси “, засягащи районен съд Македония и се " приканват българските управляващи да се въздържат от сходни изказвания макар продължаващата предизборна акция в България “.

БГНЕС потърси за коментар българските евродепутати.

Андрей Ковачев, Европейска национална партия:

" Много е тъпо, че сътрудници от групата на Социалистите и Зелените са внесли несправедлива и небалансирана корекция, която не дава отговор на действителността. Надявам се тази корекция да не бъде гласувана и да отпадне по време на самото гласоподаване. Европейската национална партия поддържа солидарно България. Внесохме от името на ЕНП две ремонти, които са свързани с решението на Екологичен потенциал, че предходни рекомендации за недискриминация на хора, заявяващи намерено своята българска принадлежност или генезис, не са били изпълнени и към момента към сегашен ден е проблем да заявиш, че имаш нещо общо с България. Това е сериозен проблем и води до обиди, дискриминация в обществото и на работното място. Това са действителности, които съществуват и Екологичен потенциал би трябвало ги удостовери в актуалната резолюция.

Втората корекция упорства за историческо помиряване, основаващо се на нашата обща българска история, както е записано и в Договора за другарство и добросъседство. Призовавам освен българските представители, само че и всички сътрудници в Екологичен потенциал да проведат доста диалози с докладчиците, да бъдат справедливи, а не да се базират единствено на информации, идващи от държавните среди в районен съд Македония, да се базират на всички източници, които демонстрират, че съществува сериозен либерален проблем обвързван с дискриминирането на хора, които декларират своята българска еднаквост.

Убеден съм, че по значимите тематики за България, каквато е и тази тематика, не би трябвало да има никакви разлики. Тук не става въпрос единствено за гласуването на българските евродепутати. Тук става въпрос и за това по какъв начин ние, като определени от България, съумяваме да убедим нашите политически фамилии. Ние от ГЕРБ успяхме да убедим депутатите от ЕНП да поддържат промените, за които приказвах нагоре. Надявам се, че българските евродепутати от другите групи ще съумеят да ги убедят в правотата на нашито положителни причини “.

Ангел Джамбазки, Европейски консерватори и реформисти:

" В последния миг, безусловно преди часове, бяха направени скандални ремонти от Зелените и Социалистите. Това е още по-скандално, тъй като знаем, кой е ръководител на Партията на европейските социалисти. Това е Сергей Станишев, който е български представител в Европарламента. Тази партия предлага скандалното изменение: " Екологичен потенциал да се опълчи на някои държавни ръководители и чиновници в София “. Тук се има поради вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който е историк и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация. Той води безусловно безкомпромисна борба против историческите фалшификации, популяризирани от скопските фалшификатори. Убеден съм, че тази корекция е била спонсорирана по някакъв метод. Това е част от скопския лобизъм, който не пести сили и средства. Не мога да схвана, за какво българските ми сътрудници евродепутати не взимат отношение по тематиката.

Политиката на Социалистическата партия по Македония е била най-малкото национално безотговорна, с цел да не кажа национално предателска. Тази корекция цели да ни каже, че управляващите в Скопие имат умерена и уравновесена реакция. Това става в миг, когато наследникът на злокобната кървава Държавна сигурност на Югославия притегля десетки жители на районен съд Македония за това, че са си купили български книги. Представяте ли си защо мракобесие става въпрос? Или може би е умерена и зряла реакцията, когато един артист, който обществено се разгласи за българин, е получил 4000 закани. Опитват се да го смъкват от състезанието за Евровизия, тъй като се е оповестил за българин. И нямат проблем, че преди този момент са представяни на същия този конкурс от сърби, власи или роми.

Тази корекция и това държание на Екологичен потенциал по линия на Социалистите и Зелените, в България те са представлявани от Българска социалистическа партия и " Демократична България “, е срещу българския народен интерес. Чудя се по какъв начин техните представители имат очи да се явяват на изборите и да приказват изобщо за политика?

Тази корекция ще бъде гласувана доста мощно срещу, само че в случай че не дай си Боже събере болшинство, това ще бъде явен сигнал за лобизъм в неприятния смисъл на думата в Екологичен потенциал и проваляне за Българска социалистическа партия, която е импотентна да отбрани българския народен интерес по една такава значима тематика, каквато е Македония. Искам да напомня, че с помощта на евродепутатите на Българска социалистическа партия и " Демократична България “ ние към този момент се сдобихме с една резолюция, която упорства да записваме сепаратистка, македонистка, антибългарска организация каквато е ОМО " Илинден “. Това се сепаратисти, които желаят да отделят от България Пиринска Македония. При социалистите това е редовно изменничество, редовно държание. Какво чакат от Вътрешна македонска революционна организация да си замълчим и да кажем, че Гоце Делчев не е българин. Това няма да стане “, съобщи Джамбазки.

Илхан Кючюк, Алианс на либералите и демократите за Европа:

" Винаги съм правил верните неща за България и по този начин ще бъде до края. Ще видите моето държание в Европейския парламент. Противопоставянето става с изявление в пленарна зала, с гласоподаване и с работа през годините “.

Председателят на Европейските социалисти Сергей Станишев не отговори нито на телефонните позвънявания, нито на изпратените известия, показва БГНЕС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР