Българските евродепутати от всички политически партии изпратиха днес писмо да

...
Българските евродепутати от всички политически партии изпратиха днес писмо да
Коментари Харесай

Нидерландски евродепутат пред БНТ: Рюте блокира България за Шенген по вътрешнополитически причини

Българските евродепутати от всички политически партии изпратиха през днешния ден писмо да премиера на Нидерландия Марк Рюте, в което упорстват страната да отдръпна голословното блокиране на приемането на България и Румъния в Шенген.

В писмото си евродепутатите напомнят позитивните резултати от задачата в двете страни, която даде висока оценка на използването на шенгенското законодателство. Българските евродепутати напомнят и оценките дадени към този момент от Еврокомисията, както и резолюциите на Европейския парламент, че двете страни от дълго време са подготвени за Шенген.

Евродепутатите ни са подготвени да проведат работни срещи както с държавното управление, по този начин и с представители на Народното събрание на Нидерландия, с цел да се реализира съглашение преди срещата на министрите на правораздаването през декември. Именно тогава би трябвало да бъде взето и решението.

Същевременно през Българска национална телевизия евродепутатът от Нидерландия Софи ин’т Велд съобщи, че държавното управление на Марк Рюте блокира двете страни поради вътрешнополитически аргументи. Според нея това е неверно и министър председателят Рюте би трябвало да употребява престижа си, с цел да убеди нидерланския парламент да поддържа България и Румъния за Шенген.

" Много се надявам нидерланското държавно управление за промени мнението си за приемането на България и Румъния в Шенген. Мисля, че то би трябвало да поддържа двете страни. Не може да променяш разпоредбите в последния миг. Критериите са изпълени. България ги извърши още преди 11 години. Неприемливо е, че някои държавни управления като нидерландското блокират присъединението по чисто вътрешни политически аргументи. За мое огромно страдание нидерландският парламент утвърди декларация, която споделя " Не, България и Румъния към момента не би трябвало да стават членове ". Мисля, че това е неверно, това е погрешно и се надявам нидерланският министър председател Марк Рюте ще употребява престижа си и политическата си тежест, с цел да убеди нидерланския парламент ", сподели Софи ин’т Велд - евродепутат от Нидерландия, " Обнови Европа ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР