Българските дружества, изпаднали във фалит през 2021 г., са нараснали

...
Българските дружества, изпаднали във фалит през 2021 г., са нараснали
Коментари Харесай

Секторите с най-голям дял на несъстоятелност в България през 2021 г. са дейности в областта на личните услуги, строителство и недвижими имоти, неспецифична търговия

Българските сдружения, изпаднали във банкрут през 2021 година, са нарастнали с 5,7%, написа в постоянния отчет на интернационална компания за кредитно обезпечаване.

Намалените държавни помощи, увеличените цени на енергийните запаси и нарушените вериги за доставка са измежду факторите, които ще доведат до по-висок % неплатежоспособност през 2022 година, предизвестяват специалистите в отчета.

Броят на българските предприятията, оповестили неплатежоспособност, продължи да се усилва през 2021 година и макар забавянето на трендовете до края на годината към момента не би могло да се направи ясна оценка за 2022 година Експертите обаче чакат нарастване на сдруженията, изпаднали в несъстоятелност, което се дължи на неотдавнашните разтърсвания в стопанската система.

Рискът от неплатежоспособност остава забележителен при високо задлъжнелите и новообразуваните компании, образувани върху минималните финансови условия. Онези предприятия, които се отличават с по-нестабилни бизнес модели, могат да пострадат в актуалната обстановка на възходящи непрекъснати разноски.

Секторите с максимален дял на неплатежоспособност в България през 2021 година са действия в региона на персоналните услуги (15,50 на сто), строителство и недвижими парцели (14,15 на сто), неспециализирана търговия (10,66 на сто), бизнес услуги (с изключение на финансовите, 9,50 на сто), дрехи (6,59 на сто).

Забавени заплащания, закрепени разноски по време на блокирането, потиснатото търсене, незадоволителното финансиране и лимитираните вложения са измежду главните фактори, водещи до нарастване в посочените браншове.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР