Българските домакинства ще похарчат до 24% от месечните доходи за

...
Българските домакинства ще похарчат до 24% от месечните доходи за
Коментари Харесай

Българинът ще похарчи до 24% от месечния доход за коледни подаръци

Българските семейства ще похарчат до 24% от месечните приходи за коледни дарове. По този индикатор България е на пето място измежду участвалите в проучването " Коледен барометър 2017 " на Фератум Груп в 20 страни.

Мексико е страната, в която тази Коледа ще бъдат изхарчени най-вече средства - до 34,6%, от приходите на семействата за дарове. Следвана е от Румъния (31,9%), Испания (29,6%) и Бразилия (28,2%). Нова Зеландия и Австралия също са в челните ранглисти - семействата от двете страни разпределят 22 - 23% от месечната си заплата за празниците.

Абсолютна диаметралност са Хърватия (14,4%), Норвегия (13,4%), Финландия (12,3%) и Холандия (11,8%), които ще запазят позицията си от предходната година като минимум харчещи за коледните празници.

Подобно на предходната година броят на семействата, които пазарят онлайн, ще бъде към 25%. Германия, Англия и Холандия са топдържавите, които ще пазарят дарове по интернет, до момента в който в Хърватия, Латвия и Мексико са най-големи традиционалисти и избират да посетят магазин, написа " Монитор ", представен от dnes.bg.

България се подрежда на 13-о място с 21% от семействата, които възнамеряват да закупят дарове за празника онлайн.17,5% от всички участници в изследването слагат облеклата на върха на листата за дарове, което ги прави най-популярният тип подарък тази Коледа.

Играчките и игрите (13,7%), сладките (12%) и потребителската електроника (9,1%) са други известни решения за подаряване и приемане. Домакинствата у нас също слагат облеклата преди всичко в листата си с дарове (17%), следвани от електроника и играчки.

Финландия (17,5%) и Хърватия (23,9%) ще похарчат огромна част от коледния си бюджет за сладкиши и деликатеси, до момента в който семействата във Англия, Швеция, Австралия и Естония ще изхарчат 20% от бюджета си за играчки и игри, сочат данните от изследването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР