Българските домакинства ще похарчат до 24% от месечните доходи за

...
Българските домакинства ще похарчат до 24% от месечните доходи за
Коментари Харесай

Българите ще похарчат до 24% от месечните си доходи за подаръци

Българските семейства ще похарчат до 24% от месечните приходи за коледни дарове. Това сочи изследването " Коледен барометър 2017 " на Фератум Груп. По този индикатор България е на пето място измежду участвалите в проучването страни, които са 20.

Мексико е страната, в която тази Коледа ще бъдат изхарчени най-вече средства (до 34,6%) от приходите на семействата за дарове. Следвана е от Румъния (31,9%), Испания (29,6%) и Бразилия (28,2%). Нова Зеландия и Австралия също са в челните ранглисти - семействата от двете страни разпределят 22% - 23% от месечната си заплата за празниците.

Абсолютна диаметралност са Хърватия (14,4%), Норвегия (13,4%), Финландия (12,3%) и Холандия (11,8%), които ще запазят позицията си от предходната година като минимум харчещи за коледните празници. 
„ Всяка година съумяваме да съберем по-голяма и по-голяма публика, която взе участие в интернационалното ни изследване. Силата на Барометъра е точно неговият глобален характер, който по неповторим метод съпоставя другите страни и в същото време носи стойност за локалните пазари. Хората в Румъния и Испания се готвят да изразходват бюджета си за същите дарове, за които и българите, а точно облекла, електроника, играчки, пътувания и лакомства. В коледния лист се включват и подаръчни ваучери и музикални принадлежности, които са по-важни за страни като Англия и Мексико. България се подрежда на пето място по планирани коледни разноски, само че към момента се намира на предпоследно място измежду страните, употребяващи мобилно банкиране по празниците, което е израз на очевиден контрастност в потребителските привички “, коментира Ивет Димитрова, шеф на Фератум.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР