Българските домакинства ще похарчат 1/4 от месечните си доходи за

...
Българските домакинства ще похарчат 1/4 от месечните си доходи за
Коментари Харесай

Ще похарчим 1/4 от месечните си доходи за подаръци по Коледа

Българските семейства ще похарчат 1/4 от месечните си приходи за коледни дарове. Това демонстрират резултатите от изследването на интернационалната компания Фератум-груп - " Коледен барометър 2017 ". Така България се подрежда на пето място по изхарчени суми измежду 20 страни, взели участие в проучването.

Странно или не, само че Мексико се оказва страната, в която тази Коледа ще бъдат изхарчени най-вече средства от приходите на семействата за дарове - цели 34,6 %. Следват Румъния, Испания, Бразилия и на пето място е България. В групата с високи разноски за Коледа са и Нова Зеландия и Австралия.

На противоположния полюс са Холандия и Дания. Домакинствата тук ще похарчат за Коледа едвам 11,8% от бюджета си. Следват Германия, Финландия и Норвегия и по този начин тези страни резервират позициите си от предходната година като минимум харчещи за коледните празници.

Като цяло близо 21% от семействата ще усилят разноските си, до момента в който 50 на 100 ще изразходват толкоз за дарове и тържества, колкото и през предходната Коледа.

Най-голям % от средствата си по Коледните празници - 17,5 %, хората ще дадат за облекла. Следват играчките, сладките, електрониката, козметиката.

Повече от 50% от участниците в изследването са споделили, че ще употребяват заплащането с карта като желан способ. Подобно на предходната година броят на семействата пък, които ще пазарят онлайн, ще бъде към 25 на 100.

И най-после интервюираните дават отговор, че за тях най-важно по Коледа е прекараното време с околните, насладата от коледното въодушевление и приемането на дарове.

Изследването е извършено измежду 21 000 семейства в света, като са взели участие хора от 18 до 61 години. 58,8% от интервюираните са дами. Средният приход на семействата е сред 555 и 4580 евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР