Българските джаджи са два пъти по-скъпи от китайските До 30

...
Българските джаджи са два пъти по-скъпи от китайските До 30
Коментари Харесай

Сваляме с 30 през телефона сметката си за тока

Българските джаджи са два пъти по-скъпи от китайските

До 30 на 100 по-ниска може да бъде сметката ни за ток или парно, в случай че използваме умни устройства в домовете си, които умерено можем да управляваме даже през телефона си. Инвестицията в изцяло решение за автоматизация на всекидневието се възстановява за към три години, настояват специалисти по така наречен смарт хоум решения.
Повече хора се насочват към умни джаджи за дома си, които ръководят през телефона, тъй като
пестят разноски и получават комфорт, написа в. Монитор.

Интересът към тях се усилва с всяка минала година, тъй като цената на продуктите поевтинява, лесни са за монтаж и потребление, разяснява пред " Монитор ” инженер Николай Дончев, специалист по внедряване на смарт хоум решения.

Въпреки увеличаващата им се известност към момента сме надалеч по ползваемост от живеещите в Съединени американски щати и по-развитите европейски страни. " Устройствата там се възприемат като практична инвестиция, а не като софтуерна глезотия. В множеството случаи се търсят решения, които да ръководят избран апарат като климатик или тв приемник, а не цялостни решения ”, споделя за трендовете Дончев. Причината се крие във
към момента високата им цена.

Производителите на по-висок клас електроуреди към този момент интегрират устройства в продуктите си, с цел да се ръководят от дистанции. Но у нас най-голямо е сега търсенето на умни контакти, като най-евтиният вид е към 40 лева С тях може да се ръководят от вентилатори до радиатори, да следим какъв брой електрическа енергия харчат и други Най-често се употребяват като модерни релета. Така два часа преди да станем може да нагласим да се включи бойлера.

Продукт роден патент за ръководство на бойлери скоро ще бъде на пазара. Придобивката е
още " по-умна ” и ще може да следи навиците ни, като по кое време и какъв брой време ни лишава взимането на баня и други Друг издирван артикул е и универсалното отдалечено, с което може да управляваме тв приемници, уредби, осветяване, климатици, щори през телефона си, сподели изследване на " Монитор ”. Цената му е близо 100 лева, по-бюджетният вид коства на половина, само че с него може да бъдат ръководени по-малко устройства.

Иновациите ни оказват помощ да пестим и топлото през зимата.
Съвременните термостати заменят старите термоглави на радиаторите в панелките. През телефона автоматизирано се контролира потока на топлата вода, за поддържане на мечтаната и заложена от вас температура във всяка една стая от жилището. Тук икономията също може да стигне до една трета от сметката ви за парно, настояват специалистите.

Видеошпионка е един от най-модерните артикули на пазара. Тя следи лицата на хората и изпраща фотография на телефона ви на индивида на вратата без да помръднете от дивана или офиса ви. Любителите метереолози към този момент могат да си оборудват лична станция, която да следи посоката напразно, атмосферно налягане, качество на въздуха и да предизвестява по кое време се чака да вали. Може да употребявате данните, с цел да определите най-подходящото време за поливане на градината.

Българските артикули в тази ниша са два пъти по-скъпи от китайските, само че са по-качествени. Три родни компании създават главно за експорт смарт хоум системи. Процентът наша продукция, продаван у нас, е към 5%, останалото се пласира в страни от Европейския съюз. Най-често консуматори от скандинавските страни – Швеция, Дания и Норвегия, избират българските решения. Бизнесът към момента няма огромен интерес към тези технологии, най-често за ръководство на климатичните си системи.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР