Българските деца трябва да получат по-адекватна законова защита“, настоя Петър

...
Българските деца трябва да получат по-адекватна законова защита“, настоя Петър
Коментари Харесай

От „Възраждане“ искат по-строги наказания за педофилите

„ Българските деца би трябвало да получат по-адекватна законова отбрана “, настоя Петър Петров
По-строги санкции и отпадане на опцията за условно изтърпяване на присъдите за педофилия, както и похищения против малолетни и малолетни. Това желаеха от ПГ на „ Възраждане “ на брифинг в Народното събрание като внесоха предложенията за промени в Наказателния кодекс за наказванията против педофилите.

Желаните промени идват преди идното през днешния ден съвещание на парламентарната правна комисия, която ще гледа точно Наказателния кодекс.

Петър Петров изясни, че от „ Възраждане “ желаят отбрана на българските деца. Затова те оферират при случаи на съвокупляване да отпадне опцията за условно наказване и отсрочване изтърпяването му. Минималният предел за присъди би трябвало да е 3 години и половина.

„ Тези закононарушения са извънредно тежки и повреждат личността на потърпевшия, по тази причина предлагаме по-тежки санкции “, посочи Петров.

От „ Възраждане “ са безапелационни, че оптималният размер на отнемане от независимост би трябвало да е 10 години, вместо 5, както е било до момента.

Според тях тези оферти ще имат предпазен резултат.

„ Обществото желае да види правдивост “, означи Петров. Той е засегнат от негативното мнение на Министерство на правораздаването.

„ Българските деца би трябвало да получат по-адекватна законова отбрана “, настоя депутатът от „ Възраждане “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР