Българските депутати Валери Симеонов и Йордан Апостолов посетиха непризнатата от

...
Българските депутати Валери Симеонов и Йордан Апостолов посетиха непризнатата от
Коментари Харесай

Валери Симеонов с нова антибългарска проява! Обслужвал корпоративни интереси срещу България?

Българските депутати Валери Симеонов и Йордан Апостолов посетиха непризнатата от нито една страна в света територия Нагорни Карабах. С дейностите си двамата депутата провокираха острата реакция на Азербайджан. Посещението на Симеонов и Апостолов е в директно нарушаване на интернационалното право. Мотив за изказванието е, че режимът в Нагорни Карабах не се признава от нито една страна в света. За нарушаването е алармирал пред азербайджанското електронно издание "Trend " депутатът от ръководещата партия в страната - „ Нов Азербайджан “ - Елман Несиров, написа 3e-news.net. Според него, сходни дейности на депутати от страна-членка на НАТО и Европейския съюз, каквато е България, са неприемливи и може да се оценят като "опит за легитимиране на самопровъзгласилия се „ режим “.

Елман Несиров акцентира, че по време на визитата си в Нагорни Карабах двамата народни представители от България са водили договаряния с мними „ представители “ на така наречен „ парламент “. Според депутата това е един тип нерегламентирана тактика, която цели легитимиране на сепаратисткия „ режим “. Несиров предизвести, че при такива обстановки нормалното, което подхваща Министерство на външните работи на Азербайджан е да разгласи нарушителите за „ личност нон - грата “ и да ги добави към лист с „ нежелани лица “. Според азербайджанския народен представител това държание на Валери Симеонов и Йордан Апостолов слага под подозрение връзките сред България и Азербайджан, които към този миг са в много развита фаза. В тази връзка, Елман Несиров напомни, че с изключение на всичко, българската страна е и един от главните сътрудници по плана Южен газов кулоар. В умозаключение депутатът бе безапелационен, че на постъпката на двамата народни представители от България ще бъде дадена "необходимата правна оценка “. Посещението на Симеонов стана в миг, в който министър председателят Бойко Борисов беше в Туркменистан и на висок глас разгласи, че България поддържа положителни връзки с всички страни в района.
Тези дейности на Симеонов и Апостолов могат да се дефинират и като антибългарски, обслужващи частни корпоративни ползи. Припомняме, че Симеонов и депутатите му Касабов, Митев и Петров към този момент са оповестени на нежелани в Азербайджан персони и против щях се води наказателно разследване от азерите за връзки с терористични организации и търговия с оръжие. С дейностите си преди две години съгласно специалисти Симеонов е провалил договорка, от която България се е лишила от близо два милиарда лв. доходи. Сега неговото посещаване съгласно специалистите цели обслужването на корпоративни ползи в енергийния бранш, които обаче ще се отразят извънредно отрицателно за България!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР