Българските депутати от групата на Прогресивния алианс на социалистите и

...
Българските депутати от групата на Прогресивния алианс на социалистите и
Коментари Харесай

Не на Луковмарш и историческата реабилитация на нацизма

Българските депутати от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент призоваваме българските институции да се опълчват на провеждането на Луковмарш.
Позорящата България демонстрация е мотив за ксенофобски, националистически и антисемитски изстъпления. Тя обичайно екзалтира религиозната и етническа ненавист. Маршът е съпроводен с лозунги и викания в прорез с Конституцията и законите на Република България. Събитието е форма на историческа реабилитация на нацизма, на което гостуват представители на екстремистки организации от други европейски страни.

Европейска България е избрала свободата, толерантността и солидарността за свои цивилизационни полезности. Те са пътят към равноправието и благоденствието, към мира в Европа, в името на които е основан Европейски Съюз. Те са и нашето кредо като представители на България в Екологичен потенциал.

Призоваваме Столична община да се възползва от опцията на Закона за събранията, митингите и манифестациите и да забрани тазгодишния неонацистки марш в центъра на София.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/
.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР