Българските държавни железници и Deutsche Bahn са във финална фаза

...
Българските държавни железници и Deutsche Bahn са във финална фаза
Коментари Харесай

БДЖ иска да закупи 70 германски влака втора употреба от Deutsche Bahn, развиващи 200 км/ч

Българските държавни железници и Deutsche Bahn са във крайна фаза по договорка за закупуване на вагони втора ръка от преносимия състав на немските железници. Преговаря се за 50 до 70 машини, оповестиха за Money.bg от БДЖ.

Новината идва, след неуспеха на договорката (поне засега) за закупуване на китайски двуетажни влакове.

" Целта е промяна на БДЖ, която би трябвало да докара до осъвременен преносим състав на европейско равнище ", разясняват от държавните ни железници.
 София-Бургас за 3,5 часа: Ще доведат ли новите локомотиви на БДЖ за над 90 милиона лв. до по-бързи влакове
София-Бургас за 3,5 часа: Ще доведат ли новите локомотиви на БДЖ за над 90 милиона лв. до по-бързи влакове

Наскоро БДЖ подписа контракт за поддръжка на 15 локомотива " Смартрон “

Пътническите вагони, които ще бъдат закупени от немските железници, са осъвременени и до неотдавна са били в употреба от Deutsche Bahn по линиите " Intercity ". " Подвижният състав е за скорост до 200 км/ч, климатизиран, без купета, от вида отворено пространство.

Чрез доставката от Германия БДЖ ще модернизира над 20% от преносимия си състав, употребен сега, който е на възраст над 40 години.
 Снимка 650426
Източник:

Доставката на немските вагони се чака напролет, а каква ще е цената им ще стане ясно след окончателното завършване на договорката с немските държавни железници.

Провалът на договорката с китайските влакове

Припомняме, че скоро по железопътните релси на България можеше да се движат нови китайски двуетажни влакове, научи Money.bg при започване на годината от.

Конкурсът от страна на Министерството на превоза и известията за възобновяване на българските железниците беше за " доставка на 7 броя двуетажни нулевоемисионни електрически мотрисни влака, с потенциал от най-малко 300 седящи места, поддръжка за период от 15 години и образование на личен състав ".

Той е изминал на 8 януари. Предложението на единствения претендент беше на стойност 250,2 милиона лв. без Данък добавена стойност.

От Министерство на превоза обаче прекратиха (поне засега) търга. Проблемът е, че единственият претендент, който е подаал оферта, предлага по-дълъг период за доставка от заложения в условията на поръчката. Решението за преустановяване е от през днешния ден, излиза наяве от инспекция в уеб страницата на Регистъра за електронни поръчки.

Високотехнологичните машини на китайската компания China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) развиват до 160 км/ч. Всеки един от влаковете разполага с 345 седящи места.
 Новите двуетажни китайски влакове за 250 милиона лв., които трябваше да се движат и в България
Новите двуетажни китайски влакове за 250 милиона лв., които трябваше да се движат и в България

Високотехнологичните машини развиват 160 км/ч
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР