Българските боксьори спечелиха още два медала от европейското първенство за

...
Българските боксьори спечелиха още два медала от европейското първенство за
Коментари Харесай

Още два медала за България от европейското по бокс за ученици в Марибор

Българските боксьори завоюваха още два медала от европейското състезание за възпитаници в Марибор. Камелия Желязкова и Георги Гълъбов се класираха за полуфиналите на шампионата, с което си подсигуряваха най-малко бронзови оценки.

Юбилейното 20-то издание на шампионата се организира в Словения, като за присъединяване в него са записани близо 400 боксьори. Отборът ни е воден от олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева, както и от Пейчо Багдатов.

В категория до 51 кг Желязкова не остави никакъв късмет на представителката на Унгария Лаура Дорко. Талантливата ни боксьорка се поздрави с безапелационен триумф с 5:0 гласа и на 23 август ще се изправи против мощната украинка Анелина Румянцева за място на финала.

При момчетата Георги Гълъбов (44 кг) също изигра доста прекрасен мач. Националът ни съкруши Тадия Еремич (Сърбия) с 3:2 гласа, откакто изостана в съдийските карти след първия рунд. Той ще преследва край в сряда против Олександър Малахов (Украйна).

Другите ни двама участника през днешния ден позволиха провали. Георги Станков (48) отстъпи на украинеца Кирило Хорбунов с 0:5 гласа, а Ивайло Колев (50) бе надигран от неговия съотечественик Иван Шула.
Във вторник ни чакат още четири мача с българско присъединяване. На полуфинал в категория до 38 кг Божидара Райчева (38), която към този момент си подсигурява най-малко бронзов орден, ще срещне Олександра Черевата (Украйна). За място на полуфиналите пък Никол Първанова (70) боксира с Лорена Хорват (Хърватска). В категория до 52 кг Николай Николаев ще срещне на четвъртфинал Никита Великов от Естония, а Иво Димитров (54) го чака мач с Петер Трибел (Словакия).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР