Българските биатлонисти се класираха в първата десетка във втора поредна

...
Българските биатлонисти се класираха в първата десетка във втора поредна
Коментари Харесай

Българските биатлонисти влязоха в топ 10 в щафетата за втори пореден път

Българските биатлонисти се класираха в първата десетка във втора поредна щафета от Световната купа по биатлон. След като заеха осмо място при извънредно тежките условия в Оберхоф, през днешния ден те приключиха девети в Руполдинг.

Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев не влязоха нито един път в наказателната обиколка и използваха девет спомагателни патрона. Те финишираха с закъснение от 2:27.6 минути от щафетата на Норвегия, която реализира безапелационна победа.

Анев, който през вчерашния ден се завърна в Световната купа с десето място в самостоятелното, още веднъж сподели отлична пукотевица и смъкна всичките 10 цели. Заради по-бавно ски тичане той съобщи щафетата на Синапов от 14-а позиция с 26 секунди пасив от Норвегия.

Синапов имаше проблеми на стрелбището, като на стрелбата си от състояние прав трябваше да смъкна три цели с трите спомагателни патрона. 24-годишният българин обаче се оправи и съобщи щафетата 15-и с закъснение от 1:22.3 мин.

Герджиков направи доста постоянен трети пост за България. С два спомагателни патрона и солидно ски тичане той придвижи щафетата до десетото място с пасив от 2:04.8 минути. На финален пост европейският първенец в спринта Владимир Илиев съумя да завоюва още една позиция за сметка на Словакия.

 Норвегия завоюва втора победа от три старта в щафетата
© Associated Press

Норвегия завоюва втора победа от три старта в щафетата

Норвегия завоюва втора победа за сезона от три щафети. Ларс Биркеланд, Тарей Бьо, Емил Хегле Свенден и Йоханес Бьо не направиха наказателна обиколка и използваха седем спомагателни патрона. Те приключиха с задатък от 24.9 секунди пред Франция и 53.4 секунди пред Русия.

Французите се пребориха за второто място с помощта на страхотното показване на Мартен Фуркад на трети пост. Носителят на Световната купа за последните шест години получи щафетата с закъснение от 41 секунди, само че съумя да съобщи пръв на финален пост.

Италия и Норвегия бяха втори и трети, като трите щафети бяха събрани в границите на една секунда. Антонин Гигона и Тиери Шенал обаче не съумяха да устоят на мощното движение на Йоханес Бьо.

Шенал изцяло се провали, като направи една наказателна обиколка, употребява пет спомагателни патрона и финишира седми. Русия се възползва от изоставането на Италия с помощта на Антон Шипулин, който завоюва две позиции на финален пост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР