Българските бадминтонистки Габриела и Стефани Стоева ще започнат директно от

...
Българските бадминтонистки Габриела и Стефани Стоева ще започнат директно от
Коментари Харесай

Българските бадминтонисти научиха първите си съперници на световното първенство в Копенхаген

Българските бадминтонистки Габриела и Стефани Стоева ще стартират непосредствено от втория кръг присъединяване си на международното състезание в Копенхаген, Дания.

Шампионатът ще се организира в интервала 21-27 август, като с изключение на сестри Стоеви България ще бъде показана още от Иван Русев и Илиян Стойнов на двойки мъже и Илиян Стойнов и Христомира Поповска при смесените дуети.

С най-големи шансове за положително класиране са, несъмнено, трикратните ни европейски шампионки на двойки дами Габриела и Стефани, които неотдавна завоюваха златния орден от Европейските игри в Краков-Малополска.

Българките са сложени в главната скица под №13 и в първия си дуел ще срещнат победителките от конфликта Линда Ефлер/Изабел Лохау от Германия - Нга Тин Еюн/Пюй Лам Еюн от Хонконг.

При триумф в първата си среща сестри Стоеви могат да се изправят в осминафиналите срещи третите сложени Со-йон Ким и Хи-йон Кон от Република Корея, които са сребърни медалистки от последния шампионат на планетата.

В шампионата на двойки мъже Иван Русев и Илиян Стойнов ще започват против датчаните Йепе Бей и Ласе Мьолхеде.

При смесените дуети пък Илиян Стойнов и Христомира Поповска ще играят в първия кръг против Джонатан Солис и Диана Сото от Гватемала.

Треньор на българския народен тим по бадминтон на международното състезание в Копенхаген ще бъде Петя Неделчева-Хранова, а в планетарния шампионат ще се включат общо 365 състезатели от 56 страни.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР