Българските бадминтонисти научиха жребия си за европейското първенство в Саарбрюкен,

...
Българските бадминтонисти научиха жребия си за европейското първенство в Саарбрюкен,
Коментари Харесай

Българските бадминтонисти научиха жребия си за европейското първенство

Българските бадминтонисти научиха жребия си за европейското състезание в Саарбрюкен, Германия, което ще се организира от 8 до 14 април.

Трикратните ни шампионки при дамите Габриела и Стефани Стоеви са сложени под №3 в главната скица и по право ще почиват на старта, а във втория кръг чакат дует от Испания или Полша.

Надпреварата в Саарбрюкен ще бъде последната, която ще бъде със статут на олимпийска подготовка, като след нея ще станат ясни участниците на Игрите в Париж 2024. За момента сестри Стоеви са измежду 16-те двойки за Париж 2024, само че едвам след финалите в Германия ще станат ясни всички притежатели на квоти.

В шампионата на двойки за България на европейското състезание ще вземат участие още Михаела Чепишева и Цветина Попиванова, които започват против ирландките Кейт Фрост и София Ноубъл.



На сингъл при мъжете Димитър Янакиев стартира с мач против индонезиеца, състезаващ се за Азербайджан, Аде Рески Двукайо. При триумф Янакиев ще се изправи против Миха Иванчич от Словения.

При дамите Калояна Налбантова ще срещне в първия кръг Милена Шнидер от Швейцария, до момента в който другата ни представителка Христомира Поповска ще почива на старта.

В конкуренцията на двойки при мъжете Иван Русев и Илиян Стойнов стартират против исландците Давид Бьорнсон и Кристофер Финсон, а ори триумф българите ще се изправят против водачите в схемата Ким Аструп и Андерс Расмусен от Дания.

На смесени двойки Илиян Стойнов и Христомира Поповска ще имат за противници в първия кръг шотландците Адам Прингъл и Рейчъл Андрю.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР