Българските артисти, творци и интелектуалци получиха възможно най-нелепия коледен подарък

...
Българските артисти, творци и интелектуалци получиха възможно най-нелепия коледен подарък
Коментари Харесай

Българските артисти възмутени: Не искат Тошко Йорданов начело на Комисията по културата и медиите

Българските актьори, създатели и интелектуалци получиха допустимо най-нелепия коледен подарък с слагането на Тошко Йорданов отпред на парламентарната комисия по културата и медиите, акцентират от Граждански конгрес " Свободна публицистика ".

Пълен парадокс и сериозна засегнатост за цялата ни културна общност е издигането на депутата от " ИТН " Тошко Йорданов за ръководител на знаковата Комисия по културата и медиите в 47-ото Народно заседание - белким забравихме, че въпросният господин си разреши неотдавна да заплашва люто в ефира на Телевизия 7/8 да приложи строгите Крумови закони по адрес на кореспондент от Нова телевизия, позволил неволна неточност, декларират от Граждански конгрес " Свободна публицистика ".

Заради неприемливия си коментар по адрес на журналиста Благой Цицелков от Нова телевизия, който Тошко Йорданов направи в личното си предаване, през днешния ден той не би трябвало да е даже и редови член на парламентарната комисия по културата и медиите, акцентират от неправителствената организация.

От Форум " Свободна публицистика " припомнят също, че политикът от " Има Такъв Народ " Тошко Йорданов бе публично номиниран и за удостояването му с оценката " Златен скункс " на " Господарите " във връзка със смущаващото си изказване и закани в ефир по адрес на репортера от Нова телевизия. С тази своя извънредно груба вербална експанзия против журналиста Благой Цицелков и с напомнянето, че в случай че бяхме в Крумова България, поради въпросния лапсус в този момент " щяха да липсват елементи от тялото на това момче с микрофона ", политикът Тошко Йорданов евентуално ще " способства " и за пропадането на България още по-стръмно надолу в класацията по независимост на медиите на " Репортери без граници ", предизвестяват от Форум " Свободна публицистика ".

В интерес на истината, Тошко Йорданов надалеч не за първи път показва скандално и нападателно държание, както и неприемливо изострен, язвителен език - преди време той вулгарно напсува и обиди доста грозно с цинична имитация в ефира на 7/8 TV известна варненска журналистка в авторското си коментарно предаване " Студио Хъ ", допълват от неправителствената организация.

Със заканите си към репортера от Нова телевизия и с вулгарните си думи по адрес на журналистката от Варна, господин Тошко Йорданов нарушава извънредно жестоко и Етичния кодекс на българските медии, който изисква придържане към добър звук и благовъзпитание, показват от Форум " Свободна публицистика ". Очакваме по този мотив Комисията за журналистическа нравственос да излезе със свое позиция по отношение на избирането на Тошко Йорданов за ръководител на Комисията по културата и медиите в 47-ото Народно събрание, означават от Форум " Свободна публицистика ".

В гражданското съдружие са уверени, че в околните дни Асоциацията на европейските публицисти и Съюзът на българските публицисти също ще излязат с позиция дали един политик, който си разрешава вербална експанзия и насочва закани към публицисти, нарушавайки с това положителните нрави, дава отговор на високите условия и на публичните упования за заемане на длъжността ръководител на по този начин значимата Комисия по културата и медиите в 47-ото Народно заседание.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР