Български военнослужещи не са командировани и няма да бъдат командировани

...
Български военнослужещи не са командировани и няма да бъдат командировани
Коментари Харесай

Властта отрече български военни да са командировани в Украйна и извън ЕС

Български военнослужещи не са командировани и няма да бъдат командировани в Украйна и отвън територията на страните - членки на Европейския съюз. Това оповестиха от Правителствената осведомителна работа поради спекулации по тематиката по отношение на присъединяване на български военнослужещи в Мисията на Европейски Съюз за военно подкрепяне на Украйна. 

По-рано тази седмица служебното държавно управление реши България да изпрати до 50 военнослужещи като учащ екип по линия на подготвителната задача на Европейски Съюз, но обучението ще се прави единствено на територията на страни членки на Европейски Съюз ". 

" Приетото от българското държавно управление решение на 15 февруари тази година е в осъществяване на решението на Народното събрание за оказване на поддръжка на Украйна в границите на Мисията на Евросъюза за военно подкрепяне на Украйна, обнародвано в Държавен вестник, брой 99 от 13 декември 2022 година ", прецизират от Правителствената осведомителна работа. Решението планува България да изпрати до 50 военнослужещи като учащ екип по линия на EUMAM UA.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР