Български визи ще може съвсем скоро да се получават в

...
Български визи ще може съвсем скоро да се получават в
Коментари Харесай

Захариева: Български визи ще се получават в 15 китайски града

Български визи ще може напълно скоро да се получават в 15 китайски града, разгласи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на среща с ръководителя на Българо-китайската търговско-промишлена палата (БКТПП) Лъчезар Динев. В момента визи за България се получават единствено в столицата Пекин и в Шанхай. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
„ Културната дипломация, туризмът и изключително образованието са измежду дейностите, чието развиване е главен приоритет на министерството ни “, акцентира министър Захариева и добави, че подхванатите от министерството старания ще допринесат доста за опознаването на страната ни от китайски туристи, студенти и предприемачи.

Градовете, в които ще бъде допустимо отсега нататък да се получават български визи, са Гуанджоу, Дзинан, Кунмин, Нандзин, Пекин, Сиан, Ухан, Фуджоу, Ханджоу, Чанша, Чунцин, Чънду, Шанхай, Шънджън и Шънян.
Екатерина Захариева акцентира също смисъла на това България и сътрудници като БКТПП да работят за повишение на видимостта в Китай на българското висше обучение.
„ Образованието е измежду главните мотори на двустранните връзки – акцентира министърът. – България към момента извлича дивиденти от обстоятелството, че стотици задгранични студенти, получили обучение тук, са на основни позиции в държавната администрация и бизнеса в своите страни. “
Събеседниците разискаха също провокациите и опциите пред бизнеса в двете страни.
„ Уверявам ви, че на двустранно равнище ние обсъждаме тематиката на всички равнища на диалози, а дружно с сътрудниците си в Европейски Съюз приказваме с Китай в един глас, като разговорът е на сериозен стадий “, акцентира министър Захариева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР