Български вестник разкри, че съпругата на премиера Ковачевски крие тайна

...
Български вестник разкри, че съпругата на премиера Ковачевски крие тайна
Коментари Харесай

Македонски медии: Българският Труд разкри, че съпругата на Ковачевски крие тайна от македонците

" Български вестник разкри, че брачната половинка на премиера Ковачевски крие загадка от македонската общност " - с това заглавие на челната си страница " Македонски весник " предава новината за българския генезис на Елена Ковачева, която в днешния си брой.

Тя е отразена необятно от новинарските уеб сайтове в западната ни съседка, които препечатват информацията на " Труд ".

" Българският ежедневник разгласява документ, в който се твърди, че Елена Ковачевска, брачната половинка на настоящия македонски министър председател Димитър Ковачевски, е българка и е поискала документи за доказване на " българския си генезис ", написа изданието.

" Бащата и дядото на Елена Ковачевска - Митко Станойковски и Станойко Станойковски са българи, родени в община Босилеград, през днешния ден в Сърбия. Босилеградско е под сръбска власт от 1919 година Целият район в България е прочут като Западните околности и десетки хиляди българи от този район се преселват в Македония през югославския интервал.

Всекидневникът ( " Труд " - бел. ред.) показва, че даже фактът, че министър председателят Ковачевски крие българския генезис и поданство на брачната половинка си, е най-голямото доказателство, че българите в Македония са дискриминирани и се опасяват да изразят обществено своята етническа принадлежност ", подчертава " Македонски весник ".

Медията напомня, че по време на локалните избори в страната ръководещата СДСМ е нападнала кмета Даниела Арсовска (ВМРО-ДПМНЕ) поради сякаш българското й поданство. Затова поражда въпросът за какво Ковачевски не е уведомил обществеността за етническата принадлежност на брачната половинка си, разяснява " Македонски весник ".

Ето отзвукът на новината на " Труд " в още издания в районен съд Македония:







Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР