Български възход се регистрира самостоятелно за участие на предсрочните парламентарни

...
Български възход се регистрира самостоятелно за участие на предсрочните парламентарни
Коментари Харесай

"Български възход" се регистрира самостоятелно, но остави възможност за коалиция

Български напредък " се записва независимо за присъединяване на предварителните парламентарни избори на 2 април, само че остави отворена опцията да направи коалиция с друга групировка в идващите дни. Това се разбра от изявление на ръководителя на партията Стефан Янев пред публицисти: " Ще излезем с декларация, с която ще призовем партии, цивилен сдружения и хора, които имат предпочитание да се включват в нашите старания за разговор и внасяне на разсъдък в политическия живот, да заповядат ", сподели Янев.

Според информация на " Дневник " една от обединенията, с които " Български напредък " към този момент е разговаряла за вероятно взаимно явяване, е Вътрешна македонска революционна организация, със съпредседатели Александър Сиди, Ангел Джамбазки и Искрен Веселинов.

 Преобладаващо политически номади: кои са депутатите от Преобладаващо политически номади: кои са депутатите от " Български напредък "

Срокът за регистрация на партии и обединения за изборите изтича на следващия ден (15 февруари), само че Изборният кодекс дава опция до 10 дни по-късно (25 февруари) обединенията да подават заявки за смяна в състава и името на към този момент записана коалиция. В на Централната изборна комисия (ЦИК) се показва, че всяка партия може да взе участие единствено в една коалиция.

На последните избори Вътрешна македонска революционна организация получи 0.81% от гласовете на гласоподавателите. Един от досегашните депутати от " Български напредък ", Румен Йончев, през 2009 година е бил претендент за евродепутат от коалиция " Напред ", в която са влизали Вътрешна македонска революционна организация, " Земеделски национален съюз ", придвижване " Гергьовден " и " Единна национална партия ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР