Български възход е първата партия, която подкрепи закона за намаляване

...
Български възход е първата партия, която подкрепи закона за намаляване
Коментари Харесай

Стефан Янев: Български възход е първата партия, която подкрепи закона за намаляване на ДДС ставката върху книгите

Български напредък е първата партия, която поддържа закона за понижаване на Данък добавена стойност ставката върху книгите. Книгата е най-хубавото, което човечеството е измислило. Неоспорима е ролята на книгата в просветителния и възпитателния развой и до през днешния ден, без значение от съществуването на аудио-визуалните й превъплъщения. Това сподели Стефан Янев на среща със заместник-председателя на управителния съвет на асоциация „ Българска книга “ госпожа Мая Бобева-Атанасова и изпълнителния шеф госпожа Елена Георгиева. Представителите на асоциацията благодариха на господин Янев за напъните и поддръжката за това краткотрайната мярка за 9% понижен Данък добавена стойност на книги, вестници, списания, да стане непрекъсната, и споделиха опасенията на сектора от неналичието на целенасочена политика за развиване на книгоиздаването. „ Ние сме освен това от бизнес “, сподели госпожа Атанасова и продължи: „ Книгоиздаването би трябвало да бъде подкрепено на държавно равнище, това би трябвало да бъде част от националната политика в региона на грамотността и образованието “. Закъсняваме с транспонирането на Европейската инструкция обвързвана с промени на закона за авторското право и сродните му права, а това е главен инструмент за битка с пиратството в сектора, показа още госпожа Атанасова.

Време е да стартира да се съблюдава стандарта за библиотечно обслужване на национално равнище, с цел да имат всички жители достъп до актуалните издания посредством библиотеките, сподели госпожа Елена Георгиева. Библиотеките би трябвало да се зареждат с бюджет, с цел да финансират закупуването на нови заглавия. Само в столична библиотека за предходната година има 580 000 заемания на книги.

Г-н Янев увери представителите на асоциация „ Българска книга “, че и отсега нататък могат да разчитат както на персоналната му поддръжка, по този начин и на партия Български напредък, с цел да се търсят решения на проблемите в бранша на държавно равнище.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР