Български училища зад граница се включват в инициативата 150 урока

...
Български училища зад граница се включват в инициативата 150 урока
Коментари Харесай

Училища зад граница се включват в инициативата „150 урока за Васил Левски в страната и по света“

Български учебни заведения зад граница се включват в самодейността „ 150 урока за Васил Левски в страната и по света ". Събитието е отдадено на 150-ата годишнина от обесването на Апостола на свободата и е проведено от СУ „ Васил Левски " в Карлово, оповестяват в своята Facebook страница от българското учебно заведение " АзБуки " в Рим и Колеферо.

Уроците ще се проведат от 13 до 19 февруари. В самодейността могат да се включат просветителни, музейни и културни институции в България и чужбина. Срокът за регистрация е до 10 февруари. Когато събитието стартира, всички регистрирани ще получат на електронните си пощи инструкции по какъв начин би трябвало да разгласяват своите материали за извършения урок. Те би трябвало да дават отговор на следните условия - име на урока, 1 фотография на институцията, 4 фотоси от провеждането на урока, видео материал /по желание/ с дълготрайност до 3 минути, текст до 150 думи.

Местата, където с извършени уроци за Апостола, ще бъдат визуализирани с интерактивна карта. След края на самодейността, всички участници ще се срещнат в Карлово на 18 юли - рождената дата на Васил Левски.

Участие към този момент са декларирали и от учебно заведение „ Българче " в Неапол. Учебното заведение провежда урок на тематика „ Левски в детските очи ". Той ще се организира на 29 януари с присъединяване на представител от Националния музей „ Васил Левски ". Събитието стартира в 10:30 локално време.

„ Ще бъде вълнуващо, тъй като ще забележим, ще чуем, ще знаем повече ", пишат от образователното заведение на страницата си във Facebook.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР