Български ученици спечелиха два сребърни и два бронзови медала от

...
Български ученици спечелиха два сребърни и два бронзови медала от
Коментари Харесай

Български ученици спечелиха 4 медала на международна олимпиада по информатика -

Български възпитаници завоюваха два сребърни и два бронзови медала от най-престижната интернационална олимпиада по информатика, която се организира в Индонезия от 7 до 15 август. Сребърни медали завоюваха Атанас Димитров от 11 клас в Софийската математическа гимназия (СМГ) и десетокласникът Деян Хаджи-Манич от Математическа гимназия във Варна, заяви МОН.

Дванадесетокласниците Мартин Копчев от Природоматематическа гимназия в Габрово и Андон Тодоров от СМГ взеха бронзови оценки.

Техни ръководители са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при Българска академия на науките и Добрин Башев, студент в Техническия университет в Делфт, Нидерландия. Българските възпитаници се конкурираха с над 350 участници от 88 страни. Отборът ни взе участие в двудневно съревнование, като всеки от участниците се състезава самостоятелно и трябваше да реши три алгоритмични задания в границите на пет часа. За Атанас и Деян това беше първа олимпиада, а Андон и Мартин се явяват надлежно за трети и пети път.

Историята на надпреварата стартира през 1989 година, когато България става уредник и хазаин на първата Международна олимпиада по информатика. Страната ни е една от дребното, взели участие във всички издания на надпреварата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР