Български ученици на възраст между 6 и 18 години могат

...
Български ученици на възраст между 6 и 18 години могат
Коментари Харесай

Международният конкурс Danube Art Master предизвиква млади таланти от България и още 13 държави

Български възпитаници на възраст сред 6 и 18 години могат да се включат в обичайния интернационален конкурс Danube Art Master (Дунавски занаятчия на изкуствата). Той се провежда като част от самодейностите за отбелязване на Деня на Дунав – 29 юни, а тазгодишното мото на акцията е „ Пазете Дунав наследник “.

Инициатори на състезанието са Глобално партньорство по водите в Централна и Източна Европа (GWP CEE) и Международната комисия за запазване на река Дунав (ICPDR). Целта е да се стимулират децата да погледнат от близко локалната река, да разсъждават върху това какво значи околната среда за тях и да основат истински творби на изкуството, както и да се насърчат живеещите в Дунавския басейн да бъдат дейни в опознаването на реката и притоците й за по-ефективното им запазване.

Участниците могат да показват своите творения в три категории – произведение на изкуството, снимка и видео. Те са в допълнение разграничени на подкатегории за юноши (6 – 11 години) и младежи (12 – 18 години). По отношение на стила няма ограничавания в границите на трите категории.

Желаещите да се включат в състезанието би трябвало да са от страна в Дунавския басейн (Германия, Австрия, Република Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Румъния, България, Молдова и Украйна). Те могат да се причислят самостоятелно, като клас или група.

Състезанието се организира на две равнища - национално и интернационално. Крайният период за подаване към националния координатор- GPW-Bulgaria,е31 октомврина и-мейл:[email protected]. След като бъдат определени на национално равнище, спечелилите ще се състезават на интернационално равнище.

През 2004 година по предложение на Международната комисия за запазване на река Дунав за първи път на 29 юни се провежда акцията „ Ден на Дунав ”. С разнообразие от начинания се демонстрира жизненоважната роля на реката и нейните притоци. Събитията въодушевяват хората, общностите и страните да обединят напъните си за опазването на река Дунав.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР