Български спортен тотализатор, като част от инициативите си за организиране

...
Български спортен тотализатор, като част от инициативите си за организиране
Коментари Харесай

Българският спортен тотализатор подкрепи националите по шахмат за Олимпиадата в Ченай

Български състезателен тотализатор, като част от самодейностите си за образуване на игри в интерес на обществото, даде средства под формата на спонсорство, които подкрепиха подготовката и присъединяване на шахматните тимове на България за мъже и дами в 44-тото издание на Шахматната Олимпиада на Международната федерация (ФИДЕ), оповестиха от тотото.

Световната олимпиада по шахмат, в която България се включи за първи път след 6-годишна пауза, се организира в Ченай, Индия, в интервала 28 юли – 10 август.

Във форума страната ни бе показана от цялостните ни национални тимове в следния състав: Момчил Петков, Цветан Стоянов, Лъчезар Йорданов, Тодор Георгиев и Александър Ташев при мъжете; Нургюл Салимова, Гергана Пейчева, Габриела Антова, Виктория Радева и Белослава Кръстева при дамите. Капитан на мъжете бе Стефан Стойнов, а на дамите – Петър Арнаудов.

Достойно бе присъединяване на женския ни тим, който раздели 6-14 място на значимото спортно събитие, само че по спомагателни индикатори зае 9-то място измежду 160 тима с 16 точки – 7 победи, 2 ремита и 2 загуби. Мъжете се класираха на 63-то място – с 6 победи и 5 загуби.

Треньорите им изрекоха признателността си, наблягайки, че без поддръжката от държавното дружество българските състезатели не биха могли да показват опциите си в огромното спортно сърeвнование. Арнаудов съобщи: „ Бих желал сърдечно да благодаря на Българския състезателен тотализатор за съдействието и оказаната поддръжка на нашите надарени и млади шахматистки – да не пропуснат най-голямото шахматно съревнование в годината. Благодаря от името на целия тим и се надявам, че оправдахме оказаното доверие да представим почтено България “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР