Български щанд е разположен за първи път на Международното изложение

...
Български щанд е разположен за първи път на Международното изложение
Коментари Харесай

България участва за първи път на Международното ловно изложение в Истанбул

Български щанд е ситуиран за първи път на Международното ревю за лов и туризъм в Истанбул, Турция. В десетото профилирано издание в южната ни съседка Югоизточно държавно дружество - Сливен показва разнородни отличени ловни титли от страната, както и ловните бази, предлагащи опция за ловджийски туризъм на своята територия.

Форумът беше публично открит от заместник-министъра на земеделието инж. Валентин Чамбов и изпълнителния шеф на Националните паркове в Турция Кадир Чокчетин.

Гости на ревюто по време на формалното разкриване бяха шефът на Югоизточното държавно дружество инж. Димчо Радев, неговият заместител инж. Станимир Сотиров и ръководителят на УС на предприятието Васил Петров.

Представителите на горските структури в България благодариха сърдечно на уредниците за поканата и опцията да показват страната. Те показаха убеденост, че сходни събития са от извънредно значение за обмяна на положителни практики, опит и хрумвания в региона на ловностопанската активност.

Директорите на шестте ловни стопанства в ЮИДП - Граматиково, Мазалат, Несебър, Тополовград, Ропотамо и Тунджа също участват, с цел да показват активността на териториалните поделения, за които дават отговор. „ Четиридневният конгрес притегля фенове на ловния туризъм от целия свят и имаме вяра, че популяризирането на ловната активност в България тук ще ни бъде извънредно потребно ”, разяснява заместник-министър Чамбов.

Директорите на ЮЦДП инж. Здравко Бакалов и ЮЗДП инж. Благой Милев също почетоха форума.

До 27 май на многочислени щандове от десетки страни, ситуирани в три зали на Истанбул Експо център, могат да бъдат прегледани експозиции на ловни титли, оръжия, дестинации за ловджийски туризъм, както и да бъдат закупени ловни екипировки, аксесоари и доста други.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР